Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά , διά των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Βασιλική Αρβανιταντώνη, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Γιώργος Βούλγαρης και Αγωγής Υγείας, Μαρία Καμπέρη, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, υλοποίησε διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Από το μουσείο στο μαγειρείο και αντίστροφα: Η πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική διάσταση του φαγητού στην αρχαιότητα» την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022. Στο διαδικτυακό σεμινάριο παρουσιάστηκε από την αρχαιολόγο Εύη Πίνη το θέμα της διατροφής στην αρχαιότητα και η σημασία της για την εξέλιξη του ανθρώπου, την επιβίωση, την υγεία, αλλά και την δημιουργία κοινοτήτων και κοινωνικών δεσμών.
Δείτε παρακάτω το υλικό από την ημερίδα
Βιβλία
Αρχαία εδέσματα: Προτάσεις για μια θεματική περιήγηση στο μουσείο με άξονα την διατροφή
Αφήστε μια απάντηση