Κι άλλες Διακρίσεις για το σχολείο μας: Ετικέτες Ποιότητας για τα εργα eTwinning που πραγματοποιήσαμε

αρχείο λήψης 5

Το σχολείο μας, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει ότι τα συνεργατικά ,  ευρωπαϊκά  έργα μας “Eurokids ”  και “ Human rights: common achievement for children and adults “βραβεύτηκαν με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning! Αυτά τα σημαντικά βραβεία αποτελούν αναγνώριση της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με διάφορα ευρωπακά  σχολεία .

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να ανακαλύψουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων,  οι μαθητές μας συνεργάστηκαν στενά με τους συνομήλικούς τους από άλλες χώρες.

Η Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονέμεται σε έργα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, την ποιότητα και τον αντίκτυπό τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιτροπή αξιολόγησης επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοτυπία των δραστηριοτήτων μας και τον τρόπο με τον οποίο ενθαρρύναμε τους μαθητές μας να γίνουν ενεργοί πολίτες του κόσμου.

EUROKIDS

Screenshot 1

Πρόκειται για ένα έργο που είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τους στόχους του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης και την κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στοχεύουν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας. Είναι ένα κάλεσμα για δράση για τον τερματισμό της φτώχειας και της ανισότητας, την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ότι όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν υγεία, δικαιοσύνη και ευημερία. Αντιπροσωπεύουν την κύρια ιδέα της Ατζέντας 2030 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια πορεία προς μια καλύτερη Ευρώπη. Εκτός από αυτό, ζούμε μια άγρια ​​μάχη ενάντια στην πολυπολιτισμική ποικιλομορφία του κόσμου στον οποίο ζούμε, υψώνοντας τείχη που προσπαθούν να βάλουν σύνορα μεταξύ των ανθρώπων. Ως δάσκαλοι, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας προκειμένου να γίνουν καλύτεροι πολίτες και να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας: είμαστε ίσοι ως προς τις διαφορές μας, είμαστε μέρος της Ευρώπης.

 

 Human rights: common achievement for children and adults

HUMAN RIGHTS

Το σχολείο μας βραβεύτηκε και με 2η Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το ευρωπαϊκό έργο μας “Human rights: common achievement for children and adults”(“Ανθρώπινα δικαιώματα: κοινό επίτευγμα για παιδιά και ενήλικες”)! Αυτή η σημαντική διάκριση αναγνωρίζει την εξαιρετική συνεργασία μας με σχολεία από όλη την Ευρώπη και την αφοσίωσή μας στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έργο είχε στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να προβληματιστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω άμεσων ή εικονικών μαρτυριών σημαντικών ανθρώπων, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και να γίνουν  υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, ανέπτυξαν κριτική σκέψη και έγιναν ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε προγράμματα που προωθούν τις αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και δασκάλους των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετείχαν σε αυτά τα έργα. Ιδιαίτερα, συγχαίρουμε τους μαθητές της Δ΄ τάξης (2023-24) για τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους!
Είμαστε περήφανοι για την επιτυχία μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εξερευνούμε νέους ορίζοντες.