ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

viptalisman 131105 1

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος (για 10η συνεχή ) στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2024, στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Στόχος μας:

  • Να μοιραστούμε με τον κόσμο το ταλέντο και τις ικανότητες  των μαθητών μας.
  • Να τονίσουμε τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
  • Να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να αγκαλιάσουν την τεχνολογία και να ονειρευτούν ένα ψηφιακό μέλλον γεμάτο δημιουργικότητα.

Η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση, και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να ενταχθούν στην ψηφιακή κοινωνία και να εκφραστούν.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που υλοποιούν στο σχολείο.
Τα έργα αυτά, αποτελούν μια σύγχρονη μορφή δημιουργίας, και η συμμετοχή στο φεστιβάλ προσφέρει στους μαθητές μια πολύτιμη ευκαιρία να εκφραστούν και να αναδείξουν τις ικανότητές τους.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σε ένα φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας παρουσιάζει πλήθος οφελών:

Προώθηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας: Η υλοποίηση μίας ομαδικής εργασίας απαιτεί από τους μαθητές να συνεργαστούν αρμονικά, να μοιραστούν αρμοδιότητες και να λύσουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες ομαδικότητας, επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες είναι απαραίτητες τόσο για την ακαδημαϊκή όσο και για την προσωπική τους ζωή.

Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων: Η ενασχόληση με την υλοποίηση μίας ψηφιακής δημιουργίας επιτρέπει στους μαθητές να εξοικειωθούν με σύγχρονες τεχνολογίες και να αναπτύξουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ψηφιακή εποχή.

Καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της καινοτομίας: Η δημιουργία μίας ψηφιακής εργασίας αποτελεί μια ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να σκεφτούν πρωτότυπα και καινοτόμα.

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης: Η παρουσίαση μίας ψηφιακής δημιουργίας μπροστά σε κοινό ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών και τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες δημόσιας ομιλίας.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας και θα τους προσφέρει πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.
Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ένα αξέχαστο ψηφιακό ταξίδι γεμάτο δημιουργικότητα και καινοτομία!

viptalisman 150523viptalisman 196538