ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ”

ψωμι

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Α΄και Δ΄τάξης, είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση “Το πιο γλυκό ψωμί” στο 6ο Γυμνάσιο  Λάρισας. Η παράσταση, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι, αφηγείται την ιστορία ενός βασιλιά που έπαθε ανορεξία και δεν μπορούσε να φάει τίποτα. Ένας σοφός γέροντας του είπε ότι το ψωμί που του έφερναν στο παλάτι δεν ήταν το πιο γλυκό του κόσμου. Ο βασιλιάς, λοιπόν, ξεκίνησε ένα ταξίδι αναζήτησης του πιο γλυκού ψωμιού.

Μέσα από το παραμύθι, τα παιδιά μαθαίνουν για την αξία της εργασίας, του μόχθου και του ιδρώτα. Κατανοούν ότι το ψωμί δεν είναι απλώς ένα τρόφιμο, αλλά ένα αγαθό που παράγεται με κόπο και προσπάθεια. Βιώνουν όλα τα στάδια του κύκλου του ψωμιού, από το αλώνισμα και τον θερισμό μέχρι τον πετρόμυλο και το φούρνισμα.

Η παράσταση είναι πλούσια σε δράση και διασκεδαστική για τα παιδιά. Οι ηθοποιοί υποδύονται με μαεστρία τους χαρακτήρες του παραμυθιού και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι προσεγμένα και εναρμονίζονται με το ύφος του παραμυθιού.

Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πιο γλυκό ψωμί που ζύμωσε ο βασιλιάς. Μια γλυκιά και νόστιμη εμπειρία που ολοκληρώνει ιδανικά την παράσταση.

Η παράσταση “Το πιο γλυκό ψωμί” είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν για τις πατροπαράδοτες αξίες και να γνωρίσουν την ελληνική παράδοση. Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά.

Μέσα απ το παραμύθι μας όπως λέει και ο τίτλος του, θα γευτούμε το πιο γλυκό ψωμί!Μαζί με τον Βασιλιά μας θα μάθουμε πως τα μοναδικά συστατικά του μόχθου και του ιδρώτα μας είναι αυτά που κάνουν το ψωμί μας το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου!!! Θα κατανοήσουμε την αξία της εργασίας για τον άνθρωπο και θα βιώσουμε όλα τα στάδια του κύκλου του ψωμιού!!
Από το αλώνισμα και τον θερισμό μέχρι τον πετρόμυλο και το φούρνισμα,
Πατροπαράδοτες  αξίες, γεμάτες μόχθο και προσωπική σκληρή δουλειά.
 Κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να κατανοήσει και να αποκτήσει την γνώση, το σεβασμό, τις αξίες και την στάση που απαιτούνται στην σχέση μας με το περιβάλλον, ώστε να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα αγαθά του! 
                                  
 Στο τέλος της παράστασης δοκιμάσαμε  όλοι μαζί το πιο γλυκό ψωμί που ζύμωσε ο βασιλιά μας ….αφού έχουμε μάθει την αξία του!!
Μία παράσταση φτιαγμένη με πολύ αγάπη, με πατροπαράδοτες αξίες και σεβασμό για τα παιδιά!