ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

viptalisman 192926

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας, συμμετείχε και φέτος- για 9η συνεχόμενη  χρονιά- στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Τα ψηφιακά έργα είναι μια μοντέρνα μέθοδος δημιουργίας και η συμμετοχή του σχολείου μας στο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να εκφραστούν και να επιδείξουν τις ικανότητες τους.

viptalisman 179602

 

Η τεχνολογία παίζει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να εκφραστούν και να ενταχθούν στην ψηφιακή κοινότητα.

PhotoFunia 1683298739

Οι ψηφιακές δημιουργίες μπορούν να περιλαμβάνουν όλα τα είδη των μέσων, από βίντεο και φωτογραφίες έως ζωγραφιές και ηχογραφήσεις. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η δημιουργικότητα και η έκφραση της ατομικής φαντασίας και δημιουργικότητας των μαθητών.

PhotoFunia 1683298601

Μέσα από την παρουσίαση των δημιουργιών τους, οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στη δημιουργία περιεχομένου και να μοιραστούν τη δουλειά τους με άλλους. Επίσης, μπορούν να αντλήσουν από τα σχόλια και τις αντιδράσεις των συμμαθητών και του κοινού για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις δημιουργίες τους.

P1160879q

Η τεχνολογία και η ψηφιακή δημιουργία είναι ένας σημαντικός τομέας στη σύγχρονη κοινωνία, και η ικανότητα να δημιουργούν με τη χρήση τεχνολογίας είναι κάτι που μπορεί να ανοίξει πολλές δυνατότητες για τους μαθητές στο μέλλον.

 

Οι μαθητές  μας ,είχαν μια θετική εμπειρία και ελπίζουμε  η εμπειρία αυτή  να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να εξερευνούν τον κόσμο της τεχνολογίας και της δημιουργίας.

P1160878q

Ένα σχόλιο στο “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

  1. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.