ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΑΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ( ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

P1160813 Small1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, 2 Απριλίου, το Δ.Α.Δ Λάρισας, επισκέφτηκε  το σχολείο  μας, μετά από  συντονισμό  των  δασκάλων των δύο σχολείων για τη σχετική προετοιμασία.

Ήδη την Παρασκεύή έιχε έρθει στο σχολείο εκπαιδευτικός, που ενημέρωσε τα παιδιά για τον αυτισμό και με δραστηριότητες προσομοίωσης οι μαθητές κατάλαβαν καλύτερα την εμπειρία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προκλήσεις.

P1160783 Small P1160784 Small

Τα παιδιά της Γ΄τάξης μαζί με τα παιδιά με αυτισμό από το Ειδικό Σχολείο,συνεργάστηκαν και έφτιαξαν πασχαλινές καρτούλες .Ενισχύθηκε έτσι η  ευαισθητοποίησή τους, να μάθουν  να σέβονται τις διαφορετικότητες και να κατανοούν  πώς μπορούν  να βοηθούν  τους άλλους.

 

.jpg1ΔΑΔ

Η επίσκεψη του ειδικού σχολείου στο σχολείο μας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σχετικά με τον αυτισμό. 

Οι επισκέψεις αυτού του είδους μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των αναγκών των παιδιών με αυτισμό και στον τρόπο αλληλεπίδρασης μαζί τους. Επισημάνθηκαν  πρακτικές που βοηθούν στη διευκόλυνση της επικοινωνίας με παιδιά με αυτισμό, καθώς και στην προώθηση της σωστής ανάπτυξης και εκπαίδευσης τους.

Συνολικά, η επίσκεψη αυτή βοήθησε τους μαθητές μας να γίνουν  πιο φιλικοί  προς τους παιδιά με αυτισμό, καθώς και να εξοικειωθούν  με τον αυτισμό και τις ανάγκες των παιδιών αυτών.

P1160804 Small