Eκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

 

 

 

 

Εορτασμός ημέρας ασφαλούς διαδικτύου
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Βασικό μήνυμα για φέτος είναι όταν κάτι δε μας αρέσει κάνουμε Block & Report! Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου το σχολείο μας παρακολούθησε τις ενημερωτικές διαδικτυακές παρουσιάσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. 

Tην ημέρα αυτή συμμετείχαμε στην εκδήλωση“ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ” για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 , που διοργάνωσε  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έπαιξαν  με τα παιδιά ένα παιχνίδι γρίφων …

Το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι  ​ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ!!!!

Ο Θησαυρός ήταν  Η ΓΝΩΣΗ!!!!

Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί καθώς την αναζητάμε στο διαδίκτυο!

Ο ι μαθητές της ΣΤ2  τάξης απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των αρνητικών του Διαδικτύου. Έμαθαν να απολαμβάνουν την πλοήγησή τους και να γνωρίζουν πως να αναφέρουν και να μπλοκάρουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Κάντε κλικ στις εικόνες!

bloggif 62028d4006004

bloggif 6202898dac73d

ΣΤ2

bloggif 620287d55b16a

P1140800

ΣΤ2

bloggif 620294a3a66a8

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

https://gamilab.com/play

 

Καθοδήγησε τον ήρωά σου στον τερματισμό, απάντησε σωστά και δείξε το σωστό δρόμο για να μη χαθεί στα δαιδαλώδη στενά του διαδικτύου. Γνωρίζοντας από τι κινδυνεύεις, είσαι και κατάλληλα προετοιμασμένος για να τα αποφύγεις. 

 

https://gamilab.com/play

Κάνεις ποδήλατο , αποκτάς δεξιότητες χειρισμού και μαθαίνεις πως το block και το report μπορεί να γίνει η δύναμή σου στο διαδίκτυο. Απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις που βρίσκεις στη διαδρομή, παίρνεις ενέργεια για να συνεχίσεις και να κατακτήσεις τον τερματισμό με περισσότερες γνώσεις για την ασφάλεια κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

 

https://gamilab.com/play/93a9b90c-b2e3-4bf4-a15c-80fbb73fad47

Απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή και να μάθεις πως να αναγνωρίζεις τους κινδύνους στο διαδίκτυο και κρίνεις το σωστό και το λάθος. Έτσι μπορείς να γίνεις king of the mountain!