Με τους Διατροφούληδες παρέα, νόστιμα, υγιεινά κι ωραία-Έργο eTwinning

c28e00577 opt

Με τους Διατροφούληδες παρέα, νόστιμα, υγιεινά κι ωραία

Το έργο έχει σχέση με τη διατροφή και θέλει να κατανοήσουν οι μαθητές τον σημαντικό ρόλο των υγιεινών τροφών στη ζωή του ανθρώπου. Θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές και να παρουσιάσουμε ποιες θεωρούμε τις πιο υγιεινές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τα παιδιά υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες. Το έργο είναι αποτέλεσμα της ενασχόλησής μας με το μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και την αντίστοιχη θεματική ενότητα.

 

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
Να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής
Να διακρίνουν τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές
Να παρουσιάσουν εναλλακτικά είδη υγιεινού πρωινού γεύματος
Να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθεις
Να μπορούν να εκφραστούν εμπλουτίζοντας τον γραπτό λόγο τους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το έργο θα αρχίσει τον Φεβρουάριο και οι δραστηριότητες θα είναι οι παρακάτω:
Φεβρουάριος: Γνωριμία των σχολείων μεταξύ του στο twinspace, γράφουμε πληροφορίες για το σχολείο μας, κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο, Παρουσιάζω το υγιεινό πρωινό μου γεύμα.
Μάρτιος: Λογότυπο του έργου, Παρουσίαση υγιεινών και ανθυγιεινών τροφών
Απρίλιος: Γράφουμε συνεργατικό ποίημα για τη διατροφή, Συνεργατικά παιχνίδια για τη διατροφή.
Μάιος: Γράφουμε συνεργατικό βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας, Διάχυση του έργου.
Ιούνιος: Αξιολόγηση του έργου.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο τέλος του έργου οι μαθητές θα έχουν αποκομίσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και θα έχουν υιοθετήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

a8734cbcb opt

ab6211233 opt ad7524133 opt b3a4eda8b opt b07bc966b opt b9b6f7833 opt b363a34ff opt b576b63ff opt b590d1e33 opt b27435db3 opt b173532b3 opt b9944663f opt bb9989f47 opt bca3134c7 opt c1ab818bb opt c2aaaf927 opt  c496ed07a opt

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εορτασμός ημέρας ασφαλούς διαδικτύου
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Βασικό μήνυμα για φέτος είναι όταν κάτι δε μας αρέσει κάνουμε Block & Report! Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου το σχολείο μας παρακολούθησε τις ενημερωτικές διαδικτυακές παρουσιάσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. 

Tην ημέρα αυτή συμμετείχαμε στην εκδήλωση«ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ» για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 , που διοργάνωσε  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έπαιξαν  με τα παιδιά ένα παιχνίδι γρίφων …
Το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι  ​ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ!!!!

Ο Θησαυρός ήταν  Η ΓΝΩΣΗ!!!!Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί καθώς την αναζητάμε στο διαδίκτυο!

Ο ι μαθητές της ΣΤ2  τάξης απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των αρνητικών του Διαδικτύου. Έμαθαν να απολαμβάνουν την πλοήγησή τους και να γνωρίζουν πως να αναφέρουν και να μπλοκάρουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

c3aef08b6 opt be906c0b6 opt

ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

bc7775e86 opt