ΝΟΥΣ, ΠΟΔΕΣ, ΧΕΙΡΕΣ!

Συνάντηση έπειτα από συνεννόηση με τον Ηλία και το Μάκη (οι παρούσες φωτογραφίες ανήκουν στον τελευταίο) στο αναρριχητικό πεδίο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βέροιας.

Κυριακή 24.10.10, ώρα 11, καιρός στην αρχή ομιχλώδης, έπειτα λαμπρός ήλιος. Πλήθος παρκαρισμένοι οι προσκυνητές, που μετά περνούσαν εποχούμενοι δίπλα κι αποκάτω μας -το πλήρωμα ενός αυτοκινήτου μάλιστα μας ευχήθηκε!

Πρότασή μου για έναρξη με το Τάξιμο έγινε ασμένως δεκτή. Επρόκειτο για μία σχισμή με βαθμολογία 6α+, στην οποία μπήκα ον σάιτ κι επικεφαλής, ακολούθησε μετά ο Ηλίας. Αποδείχτηκε εύκολη οπότε η βαθμολογία της κρίθηκε υπερθεματισμένη.

Έπειτα μπήκα στην Κυριακή Με Αίμα, 5c+, την είχα παλαιότερα, αλλά σήμερα δυσκολεύτηκα τόσο που πέρασα με τραβέρσα στη διπλανή, το Γέροντα 6b, φθάνοντας ως το πρώτο ρελέ. Παραδόξως ο Γέροντας φάνηκε ευκολότερος! Περίεργα πράγματα, εκτός αν οι βαθμολογίες είναι πλασματικές.

Ο Ηλίας ως επόμενη προτίμησε το Παγώνι 6b+. Αυτός ο δυνατός αναρριχητής κάηκε στη δεύτερη πλακέτα πάνω από το ρελέ και κατέβηκε. Ακολούθησα τοπ ρόουπ εγώ, αλλά κάηκα στο ίδιο περίπου σημείο.

Επιθυμία μου για κάτι δυσκολότερο δεν αποκρούστηκε οπότε ήρθε η σειρά του Άρχοντα, 6c. Μπήκε ο Ηλίας ον σάιτ κι επικεφαλής βάζοντας δύο μόνο σετάκια –ομολογουμένως δεν ήταν η μέρα του.

Εκείνη την ώρα προσήλθε στο πεδίο ο Νώντας με την Κική. Με σκούφο τύπου Ιμαλαϊων δεν τον γνώρισα. Συζητώντας η μνήμη επανήλθε: “είσαι ο Νώντας, ε;”. Τον παρακαλέσαμε να μας περάσει σχοινί στον Άρχοντα, όντως το έπραξε αναβαίνοντας από τη διπλανή κόψη. Μπήκα τότε στον Άρχοντα τοπ ρόουπ και με συνεχή υποστήριξη από τον Ηλία και δύο ρεστ τον έβγαλα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Νύξη του Νώντα για τη σχισμή Κραφτ 6b έγινε δεκτή, ανέβηκε επικεφαλής και πέρασε το σχοινί. Την είχα παλαιότερα επικεφαλής, αλλά ξαναμπήκα τοπ ρόουπ αυτή τη φορά. Βγήκε με άνεση. Ακολούθησε ο Ηλίας που δυσκολεύτηκε κάπως -στις πλάκες είναι άριστος.

Γνωριμία στο πεδίο με τον αστυνομικό Δημήτρη που μας παρατηρούσε από κοντά. Τον είπα αν θέλει να μπει, αλλά αρνήθηκε. Τελειώνοντας τις προσπάθειες βγήκαμε μαζί του οι τρεις μας για καφέ στο ΕΝΒΥ Βέροιας, ώρα για ξεκούραση και αυτοαξιολόγηση.

Ακόμα μια φορά αναφέραμε πως αν θέλουμε να υπερπηδήσουμε τα 6άρια, χρειαζόμαστε συχνότερη προπόνηση, αλλά δίκιο έχει μάλλον ο Νώντας που θεωρεί πως πρώτα σκαρφαλώνεις με το νου, έπειτα με τα πόδια και τελευταία με τα χέρια! Σωστά, αλλά χωρίς πόδια και χέρια ο νους θεωρητικά μόνον σκαρφαλώνει. Αναγκαίο λοιπόν το τρίπτυχο με αναμφισβήτητη όμως προτεραιότητα του νου!

Κατηγορίες: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο ΝΟΥΣ, ΠΟΔΕΣ, ΧΕΙΡΕΣ!

Αφήστε μια απάντηση