ΑΙΑΝΗ -ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 22.08.10

Διαδρομή απογεύματος. Ραντεβού στη βρύση Λιάλια με το Γιώργο Μπουρνιώτη και το καινούριο ΥΕΤΙ του. Μη πόσιμο το νερό της λόγω νιτρικών αλάτων γράφει η πινακίδα, όμως ορισμένοι ηλικιωμένοι χωριανοί δεν πείθονται και πίνουν. Ο τσιμεντένιος σκελετός της επενδύθηκε με πλάκες, όχι όμως κι ο πλαστικός της σωλήνας.

Κατηφορίσαμε την άσφαλτο προς Ρύμνιο και στρίψαμε αριστερά στον Αϊ Θανάση, μετόχι δυστυχώς εγκατελειμμένο. Μπήκαμε στο χωματόδρομο και φτάσαμε στο μύλο, ερειπωμένο το αυλάκι του και με κλεμμένη την πινακίδα κατασκευής.

Έχοντας δεξιά τον υπόνομο κατηφορίσαμε ως τα Μαντάνια. Βλάστηση οργιώδης, τρεφόμενη από τα οικιακά απόβλητα. Έπειτα μέσα από τις καλαμιές αφήσαμε αριστερά τον Αϊ -Μάρκο, δεξιά τον Αϊ -Μηνά κι ανηφορίσαμε τον παλαιό χωματόδρομο Ρυμνίου -Καισαρειάς.

Διασχίζοντας την Παραεγνατία κατευθυνθήκαμε στη θέση Παλιόκαστρο όπου έκειτο η αρχαία πόλη Καισάρεια, έδρα του Κοινού των Ελιμιωτών και χριστιανικής Επισκοπής αργότερα (να βρίσκεται εκεί η αρχαία Αιανή;). Κοπάδι προβάτων που βρήκαμε στο δρόμο με Αλβανό ποιμένα είχε μόνο τρία σκυλιά, πολύ λίγα για να μας ανησυχήσουν.

Δε μπήκαμε στο Παλιόκαστρο, διότι τα  αγκάθια περίσσευαν. Στρίψαμε αμέσως για Καισαρειά. Σταματήσαμε για λίγο έξω από την Αίθουσα Πολιτισμού της. Όσες φορές πέρασα από κει ήταν κλειστή, ίσως όμως τώρα καθώς Αιανή και Καισαρειά θα συνδημοτεύουν, εκδηλώσεις της πρώτης να μεταφέρονται στη δεύτερη.

Θαυμάσιος ο ελαφρύς άνεμος, σύννεφα βροχής άσφαιρα και στο βάθος στα δυτικά η οροσειρά της Γκόλνας λουσμένη στο φως.

Φτάσαμε στην πλατεία της Καισαρειάς. Δεν μείναμε όμως, ποδηλατήσαμε αμέσως για Αιανή από την άσφαλτο μέσω Χάντακα.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΑΙΑΝΗ -ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ 22.08.10

  1. Πίνγκμπακ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ 30.01.11

Αφήστε μια απάντηση