logob.gifΟι γονείς ή οι κηδεμόνες μαθητών που θα εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία) μπορούν να λάβουν μέρος στη δράση «Γονείς.gr», η οποία τους παρέχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η κίνηση αυτή αποσκοπεί κυρίως στο να εξοικειώσει γονείς και κηδεμόνες με το Διαδίκτυο και την αναζήτηση πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό.

Αλλος ένας τομέας στον οποίο δίνεται έμφαση από τη δράση «Γονείς.gr» είναι οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες και το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν οι γονείς πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση θα παίξει και η γνωριμία των δικαιούχων με το περιεχόμενο της δικτυακής πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (http://students.sch.gr). Η όλη διαδικασία της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: α) την κατ? οίκον εκπαίδευση, κατά την οποία ο Φορέας Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί το δικαιούχο γονέα στην οικία του για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών και β) την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας σαράντα (40) ωρών.

Σε μια πρώτη φάση οι σχολικές μονάδες θα συλλέξουν συμπληρωμένες φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους γονείς, ενώ κατόπιν οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν (SMS ή τηλεφώνημα) για τη διαδικασία συμμετοχής. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν μέρος ?πάντα δωρεάν? σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Επειδή το νέο χάσμα των γενεών είναι τεχνολογικό, ενημερώστε και βοηθήστε τους κακόμοιρους γονείς…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων