11555.jpgΕδώ και μήνες, όλες οι ειδήσεις που ακούμε, είναι κακές ειδήσεις. Οι Ειδήσεις προαναγγέλλουν συμφορές. Κι όμως, υπάρχει μια Ελλάδα που αντιστέκεται στην μιζέρια και επιμένει δημιουργικά. Χτες στην εκπομπή του Π. Τσίμα “Ερευνα” είχαμε την ευκαιρία να δούμε  μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που δημιουργούν πρωτότυπα λογισμικά προγράμματα και βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Οπως το project oramA που δημιουργήθηκε ως η πρώτη σουίτα λογισμικού για παιδιά με νοητική υστέρηση. Στόχος ήταν να φέρουν τους υπολογιστές στα παιδιά με νοητική υστέρηση, καθώς κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα/ελευθερία. Αποτελείται από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές που σχεδιάστηκαν υπό την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων και ανθρώπων που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στα παιδιά. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους εργοθεραπευτές να το προσαρμόσουν στις ανάγκες του κάθε παιδιού και να παρακολουθούν την πρόοδό του μέσα από τα διάφορα παιχνίδια.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές  διεκδίκησαν το βραβείο σχεδιασμού λογισμικού του Imagine Cup. Το imagine cup είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας στον τομέα επιστημών πληροφορικής, που διοργανώνεται από τη Μicrosoft σε ετήσια βάση από το 2003.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων