picture_6.jpg

Μερικά από τα δημοφιλέστερα εργαλεία photo editing που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

* www.picnik.com

Ξεκίνησε το 2005 ως ένα μικρό site και έγινε τόσο δημοφιλές ώστε πριν από ενάμιση μήνα το εξαγόρασε η Google. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, έχει ευχάριστο περιβάλλον και προσφέρει ποικιλία εφέ, ελεύθερα ή με συνδρομή (2,08 δολάρια τον μήνα). Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας slideshow ή κολάζ, συνδυάζοντας διάφορες φωτογραφίες από άλμπουμ που μπορεί να έχει ο χρήστης σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Picasa, Flickr, MySpace, Facebook, Webs, Webshots, Photobucket).

* pixlr.com

Από τα δημοφιλέστερα εργαλεία photo editing σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook. Διαθέτει ποικιλία εργαλείων, φίλτρων και εφέ, ενώ είναι και από τα ελάχιστα που εντοπίσαμε να διαθέτουν και ελληνικό μενού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και το Pixlr Grabber (σε Windows, Firefox ή Chrome) για να δουλεύετε πιο άμεσα με το αρχείο των φωτογραφιών σας στον υπολογιστή.

* aviary.com

Το ωραίο με το Aviary είναι ότι προσφέρει 65 online μαθήματα (tutorials) για να χρησιμοποιεί κανείς τα πρωτότυπα εφέ του (π.χ. πώς να μετατρέψετε ένα ανθρώπινο πορτρέτο σε Avatar, όπως στην ομώνυμη ταινία). Εκτός από φωτογραφίες στον υπολογιστή, το πρόγραμμα επιτρέπει την εισαγωγή εικόνων για τροποποίηση από το Flickr, το Picasa και το Facebook.

* www.photoshop.com

Το γνωστό επαγγελματικό πρόγραμμα προσφέρει και μια δωρεάν υπηρεσία για ερασιτέχνες. Εκτός από photo editing, έχει και πρόγραμμα οργάνωσης φωτογραφιών αλλά και βίντεο. Προτείνεται ένα test drive για να δείτε τις δυνατότητές του πριν κάνετε εγγραφή. Συνδέεται με πληθώρα κοινωνικών δικτύων για να μοιράζεστε τις δημιουργίες σας.

* www.splashup.com

Εκτός από τη βασική εφαρμογή, που είναι από τις πιο πλήρεις, το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατίθεται για κατέβασμα και σε μια light έκδοση, που μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά για να επεξεργάζεται κανείς τις φωτογραφίες του παντού.

ΕΝΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων