22_8_2.jpgΔιαβάζω στην Ελευθεροτυπία για τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΠΘ: Νέο σχολείο, σε μορφή αλλά και σε περιεχόμενο, με ολοήμερο πρόγραμμα, νέα βιβλία, νέα αναλυτικά προγράμματα, άλλου τύπου επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ιδιαίτερο βάρος στις τεχνολογίες, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ακόμα: Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μέσα από άλλου τύπου επιμόρφωση προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στη νέα εκπαιδευτική λογική. Για το σκοπό αυτόν θεωρείται επιβεβλημένη η επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών. Τη μεγαλύτερη ανάγκη διαπιστώθηκε πως την έχουν οι καθηγητές, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους δασκάλους, είναι μεγαλύτερης ηλικίας και λιγότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

Οπως φαίνεται δεν θα τη γλιτώσει κανείς από την επιμόρφωση! Ελπίζω αυτή η άλλου τύπου επιμόρφωση να μην αφορά τη νέα καραμέλα που ακούσαμε και διαβάσαμε στις εγκυκλίους για την επιμόρφωση. Επιμόρφωση μέσω Skype! Φαίνεται κάποιος τεχνοκράτης νεόκοπος σύμβουλος που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα για να επικοινωνεί με τους φίλους του στην Εσπερία νομίζει ότι βρήκε τη λύση για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Μακριά νυχτωμένοι!

Ένα σχόλιο στο “Δεν τη γλιτώνει κανείς!”
  1. Ο/Η N. λέει:

    Μακριαααααά νυχτωμένοι…Και να ήταν μόνο η “επιμόρφωση μέσω skype”…

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων