Είναι από τις φορές που τρομάζεις με τη δύναμη της δημοσιότητας… Πώς μπορεί η ζωή ενός ανθρώπου να αλλάξει σε μια μέρα αν δοκιμάσει να εκτεθεί στο Διαδίκτυο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα του παιχνιδιού που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» έχει να κάνει με ένα ζευγάρι που θέλησε να σκηνοθετήσει και να «ανεβάσει» το βίντεο του γάμου του στο δημοφιλέστερο «βίντεο-κλαμπ» του Ιντερνετ, το you tube.

Είναι η ιστορία του Κέβιν (Χέινζ) και της Τζιλ (Πέτερσον) από τη Μινεσότα. Το ζευγάρι είχε την ιδέα να γυρίσει μια μικρή ταινία από τη χορογραφημένη είσοδό τους στην εκκλησία, αφήνοντας στην άκρη όλα τα κλισέ της βιομηχανίας των λευκών πέπλων και της πολυώροφης τούρτας, προσαρμόζοντας τις εικόνες σε ένα τραγούδι του Κρις Μπράουν με τίτλο «Forever». Πέντε λεπτά με τους κουμπάρους, τις παρανύμφους, τον γαμπρό και τη νύφη να παρελαύνουν ρυθμικά μπροστά στα αμήχανα βλέμματα των καλεσμένων τους με ανθοδέσμες με χρυσάνθεμα σαν παρτενέρ.

Για πάντα; Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα είχαν φανταστεί μάλλον την εξέλιξη του πράγματος. Δεν πρόλαβαν καλά καλά να πάνε μήνα του μέλιτος και οι νιόπαντροι βρέθηκαν να κλείνουν τη μία μετά την άλλη συνέντευξη με εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ τους έδωσαν ακόμη και αεροπορικά εισιτήρια για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να μιλήσουν ζωντανά.

Από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το πρωτότυπο βίντεο με τους απλούς πρωταγωνιστές μιας ξεχωριστής ημέρας. Ο Κέβιν και η Τζιλ θεωρούνται διασημότητες. Στη γενέτειρά τους, ειδικά, αντιμετωπίζονται σαν ήρωες αφού κατόρθωσαν να παρουσιάσουν και μια πιο σύγχρονη και φάνκι πλευρά της Μινεσότα. Γι’ αυτό και όλοι, από τις τοπικές εφημερίδες μέχρι τα εθνικά δίκτυα, διεκδικούν δηλώσεις των νεονύμφων.

Το τίμημα της δημοσιότητας δεν άργησε να φανεί. Εφημερίδες όπως η Νew York Post αναμεταδίδουν τώρα τον πόλεμο που γίνεται από τα μεγάλα κανάλια. Το ABC τους «έκλεισε» για να πάνε στο στούντιο του «Good morning America», πληρώνοντας και τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Είχαν όμως δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «Today» που είχε ήδη μεταδοθεί με αναπαράσταση της χορογραφίας του γάμου.

«Σκάνδαλο» δηλαδή… Δεν ήξεραν ότι αυτός που πληρώνει στον κόσμο των μέσων, πληρώνει και την αποκλειστικότητα ή έστω την πρώτη προβολή. Με αποτέλεσμα το ABC να ακυρώσει την πληρωμή των εισιτηρίων, μαζί και τη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο. «Μας πέταξαν έξω από το δωμάτιο», δήλωνε μετά ο Κέβιν Χέινζ. «Η Νέα Υόρκη είναι ζούγκλα. Αυτό μάθαμε». Οταν η εκπομπή «Today» εξασφάλισε νέο ξενοδοχείο και πτήση στους νέους από τη Μινεσότα, το ζευγάρι δεσμεύτηκε να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο. Να ξαναχορέψει ίσως;

Άρθρο της Σάντυς Τσαντάκη στην Καθημερινή

Για πότε δε τοποθετήθηκε υπερδεσμός για να αγοράζουμε το τραγούδι, που ακούγεται στο βίντεο… Το “Forever”  εκτοξεύτηκε μέσα σε μία εβδομάδα στο τοπ-4 των singles στο iTunes. Κι έτσι το χρήμα κινήθηκε…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων