internet_censorship.jpgΣτην Κίνα ο Μεγάλος Αδελφός θα είναι πλέον προεγκατεστημένος σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που από 1ης Ιουλίου θα πωλούνται σε ιδιώτες. Οι Αρχές θα ενσωματώνουν ένα ειδικό λογισμικό το οποίο «μπλοκάρει» ιστοσελίδες πορνογραφικού αλλά και πολιτικού περιεχομένου.

Υποτίθεται ότι στόχος του μέτρου είναι η προστασία των ανηλίκων καθώς οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πού «σερφάρουν» τα παιδιά τους. Ωστόσο πολλοί εκφράζουν την ανησυχία ότι το λογισμικό με την επωνυμία «Green DamΥouth Εscort» («Πράσινο Φράγμα- Συνοδός Νεότητας») θα αποτελέσει άλλο ένα εργαλείο για τον έλεγχο των πολιτών και την καταστολή των αντιφρονούντων.

Ο υποχρεωτικός ψηφιακός «λογοκριτής» θα μπλοκάρει επίσης ιστοσελίδες με βάση λέξεις-«κλειδιά». Είναι προφανές ότι θα παρεμποδίζεται η αναζήτηση πληροφοριών για ζητήματα που το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί «επικίνδυνα», όπως για παράδειγμα το πώς ακριβώς ο στρατός έπνιξε στο αίμα πριν από 20 χρόνια τις ειρηνικές φοιτητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου.

To BHMA

the-internet-in-china-great-firewall-cartoon.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων