biennale.jpgΛένε ότι η Μπιενάλε της Βενετίας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης τέχνης. Πράγματι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη διοργάνωση και σίγουρα καμία στην οποία η εθνικότητα του καλλιτέχνη να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Μεγάλες προσδοκίες συγκεντρώνει η κεντρική έκθεση, που φέτος φέρει την υπογραφή του 48χρονου Σουηδού επιμελητή Ντάνιελ Μπίρνμπαουμ με τίτλο «Φτιάχνοντας κόσμους» (Making worlds) γραμμένο σε όλες τις γλώσσες. Σε κάθε γλώσσα η μετάφραση έχει μια διαφορετική εννοιολογική χροιά. Επίτηδες. «Η Μπιενάλε μπορεί να ιδωθεί ως ένα μέρος όπου πολλές διαφορετικές μεταφράσεις ακόμη και παρερμηνείες λαμβάνουν χώρα. Αυτό την κάνει δημιουργική και όχι απλώς ένα μέρος όπου μια κουλτούρα εκτίθεται για να μελετηθεί…», εξηγεί. Συμμετέχουν περισσότεροι από 90 καλλιτέχνες.

Επισκεφθείτε: www.poetsmachine.org

Για πρώτη φορά το Ιντερνετ «εκπροσωπείται» στην Μπιενάλε με ολόδικό του περίπτερο. Ας περηφανευτούμε καθώς υπεύθυνος (δική του ήταν η ιδέα) είναι ο Μίλτος Μανέτας. Το κοινό θα μπορεί να το δει πληκτρολογώντας www.PadiglioneInternet.com (7 Ιουνίου έως 22 Νοεμβρίου). Θα φιλοξενεί δουλειές άλλων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο Ιντερνετ. Προσκλήσεις θα σταλούν μέσω Twitter και Facebook.

Ελευθεροτυπία

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων