webtv.gifΜια παρέα νέων ηθοποιών πρωταγωνιστεί στο δικό της τηλεοπτικό σίριαλ στο Internet. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο 12ο επεισόδιο και οι πρωταγωνιστές της κέρδισαν τις εντυπώσεις και στη μεγάλη οθόνη.

Η σειρά τους με τίτλο «IQ 73» προβλήθηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ cult ταινιών ελληνικού κινηματογράφου στο Gagarin και σε ειδική προβολή στο Γκάζι. Η μετάδοση ελληνικών σειρών, των «webseries» στο Internet ήταν βέβαιο ότι θα έρθει και στη χώρα μας. Στην ανοιχτή οθόνη του youtube μεταδίδεται ήδη πληθώρα ξένων σειρών που τις παραγωγές τους υπογράφουν μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα ή γνωστές εταιρίες παραγωγής.

Στην Ελλάδα η αρχή έγινε από την ομάδα «Vision of the Occult». Μέλη της οι νέοι ηθοποιοί Στέφανος Κοσμίδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Θεοφάνης Γιαννούτσος και Χάρης Αδαμόπουλος. Εγραψαν, σκηνοθετούν, μοντάρουν και πρωταγωνιστούν στη σειρά 14 επεισοδίων διάρκειας δέκα λεπτών το καθένα, η οποία μεταδίδεται στο youtube. Η επιτυχία της σειράς ήταν ανέλπιστη. «Αρχίσαμε τη σειρά αυτή κάνοντας περισσότερο πλάκα με κάτι που αγαπάμε και μας ενδιαφέρει», μας λέει ο Στέφανος Κοσμίδης, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της σειράς. «Στην πορεία όμως εξελιχθήκαμε, είδαν κάποιοι τη δουλειά μας, τους άρεσε και τώρα σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι άλλο, πιο επαγγελματικά πια». Το όλο εγχείρημα, παραγωγή, γύρισμα, μοντάζ κ.λπ. κόστισε στην ομάδα των τεσσάρων μόλις 400 ευρώ. Και πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς όμως. Η επιτυχία τους έφερε κι άλλους ηθοποιούς δίπλα τους. Στο 12ο επεισόδιο που μεταδίδεται αυτή την εβδομάδα στο Διαδίκτυο εμφανίζονται σε ρόλους «δολοφόνων» οι Γιώργος Πυρπασόπουλος και Χρήστος Λούλης. Η ομάδα είχε ελάχιστα μέσα παραγωγής για τα γυρίσματά της. «Θα τη χαρακτήριζα περισσότερο ως μια σπουδή στο σινεμά», σημειώνει ο Στέφανος Κοσμίδης. Το σενάριο της σειράς δανείζεται στοιχεία από γνωστές κινηματογραφικές αμερικάνικες ταινίες. Μέχρι και σκηνές αντιγραφή από το Matrix είδαμε! «dikiasou.com»

Μόλις πριν από λίγους μήνες στο Διαδίκτυο έκανε πρεμιέρα και η δεύτερη σειρά με ηρωίδα μια νέα κοπέλα, τη Μυρτώ, που βγάζει στο Internet το δικό της blog. Η σειρά «dikiasou.com» μεταδίδεται στο you tube και είναι η πρώτη που υπογράφει εταιρία παραγωγής, η Pegasus Interactive. Η ηθοποιός Αλκηστις Βούλγαρη υποδύεται τη Μυρτώ ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι η δράση της κοινοποιείται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της στο site της σειράς αλλά και στα social media (facebook, blogs, myspace) ενώ το κοινό επηρεάζει τις εξελίξεις αφήνοντας τα δικά του σχόλια.

Νεανική υπόθεση το web TV στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη της web TV δεν αφήνει ασυγκίνητα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Το νεανικό κοινό που αποτελεί στόχο τηλεθέασης γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στους φαν της κάθε πετυχημένης σειράς μέσα από τις ξεχωριστές ιστοσελίδες που διατηρούν τα sites των καναλιών. Ετσι τα παλαιότερα επεισόδια των σειρών σε Mega ή ΑΝΤ1 μεταδίδονται στο Διαδίκτυο μέσα από τις ιστοσελίδες των ιδίων των καναλιών, ενώ για τις περισσότερες σειρές έχουν ανοιχτεί forum όπου οι νεαρής ηλικίας τηλεθεατές γίνονται χρήστες και συμμέτοχοι των εξελίξεων, κάνοντας παρατηρήσεις ή σχόλια για την εξέλιξη κάθε σειράς.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων