myngle.jpgΑποτελούν τη σύγχρονη εξέλιξη των… μαθημάτων δι αλληλογραφίας. Μόνο που στην περίπτωσή τους δεν επιστρατεύεται το ταχυδρομείο αλλά το Ιντερνετ. Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω του Διαδικτύου. Παίρνουν θέση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, φορούν ακουστικά και ξεκινούν το μάθημα: ο καθηγητής, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, γράφει στον ηλεκτρονικό μαυροπίνακα, δείχνει εικόνες, συζητά μαζί τους, βαθμολογεί και παραδίδει εργασίες.Η δυνατότητα των «ζωντανών» μαθημάτων παρέχεται από την ιστοσελίδα www.myngle.com, έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο μέσω του οποίου διδάσκονται 52 ξένες γλώσσες από… Αφρικανικά μέχρι Περσικά και Φιλιππινέζικα.

Εγγραφή
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να γίνει μαθητής εισέρχεται στην ιστοσελίδα και επιλέγει ανάμεσα σε περισσότερους από 250 καθηγητές, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά, διαλέγει το κατάλληλο επίπεδο εκμάθησης, την κατάλληλη για εκείνον τιμή και την κατάλληλη ώρα μαθήματος. Μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας του Myngle, σύμφωνα με τη Cecilia Scolaro, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Διαδικτυακού Φροντιστηρίου, έχουν διδαχτεί περισσότεροι από 38.000 μαθητές από 166 χώρες, ενώ την περασμένη άνοιξη η ιστοσελίδα έκλεισε τον πρώτο οικονομικό της κύκλο με αύξηση 800.000 ευρώ.

Ολοι οι μαθητές επωφελούνται ενός εξελιγμένου συστήματος, το οποίο συνδυάζει το skype – που παρέχει δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και εικόνα μέσω του Ιντερνετ – σύστημα πληρωμής και διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Ταυτόχρονα οι μαθητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Myngle, προκειμένου να αναζητήσουν χρήσιμες πληροφορίες ή πηγές για τη βελτίωσή τους. Μπορούν, επίσης, να λάβουν μέρος στο φόρουμ της ιστοσελίδας ή να συμμετάσχουν στα μαθητικά πάρτι που γίνονται στις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας…

Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων