wikipedia-logo.jpg Ριζικές αλλαγές σχεδιάζει να κάνει η Wikipedia, η δημοφιλέστατη δωρεάν εγκυκλοπαίδεια που καθιερώθηκε μέσω του Διαδικτύου, ώστε να βελτιωθεί η εγκυρότητά της. Η πρόταση για την αλλαγή πολιτικής έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση κακόβουλης καταχώρησης η οποία ανακοίνωνε ότι οι ασθενείς γερουσιαστές Τεντ Κένεντι και Ρόμπερτ Μπερντ πέθαναν στη διάρκεια γεύματος μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια ώρα, η Βritannica αλλάζει την πολιτική της προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιτρέποντας για πρώτη φορά στους χρήστες να συνεισφέρουν υλικό.

Η νέα διαδικασία ελέγχου στη Wikipedia προβλέπει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι επιμελητές θα μπορούν να δημοσιεύουν άμεσα αλλαγές στα εκατομμύρια λήμματα, ενώ οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση θα πρέπει πρώτα να λαμβάνει την έγκρισή τους. Στο μεταξύ, η Εγκυκλοπαίδεια Βritannica ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα οι συνδρομητές του δικτυακού τόπου της θα μπορούν να προτείνουν αλλαγές οι οποίες θα δημοσιεύονται υπογεγραμμένες εφόσον εγκριθούν από τους επιμελητές της. Η αμερικανική εταιρεία στην οποία ανήκει η Βritannica είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς βλέπει την απήχηση της Wikipedia, βασικού ανταγωνιστή της, να γιγαντώνεται σε όλο τον κόσμο.

Το Βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων