To Zotero (zotero.com) είναι ένα δωρεάν extension του Firefox που μπορείτε να κατεβάσετε για να μετατρέψετε το browser σας σε ένα ερευνητικό εργαλείο διαχείρισης, επεξεργασίας και οργάνωσης όλων των χρήσιμων πληροφοριών και αρχείων που έχετε συλλέξει για την εργασία σας. Θα το βρίσκετε πάντα στη κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του browser έτοιμο να οργανώσει την έρευνα σας σε ένα μέρος, σαν playlist library χωρίς εσείς να χρειάζεστε να αποθηκεύετε τις πληροφορίες διάσπαρτα στο PC σας και να τις ψάχνετε μετά..

Με το Zotero μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις, να μαρκάρετε, να προσθέσετε tags και να συνδέσετε σημειώσεις μεταξύ τους ακριβώς πάνω στην ιστοσελίδα που βρίσκεστε!

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε URL για μελλοντική αναφορά, να κάνετε bookmarking, ή να σώσετε οποιοδήποτε αρχείο και εικόνα. Δημιουργήστε φακέλους και ομαδοποιήσετε τα αρχεία σας με διάφορα tags ώστε να μπορείτε να φιλτράρετε κάθε αναζήτηση στη βιβλιοθήκη σας με βάση των ετικετών τους! Και το καλό : όλη η επεξεργασία μπορεί να γίνει και offline!

www.zotero.org

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων