second-divorce.jpgΜία 28χρονη Βρετανίδα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, όταν ανακάλυψε ότι το avatar του άνδρα της την… απατούσε με μία εικονική γυναίκα στο φανταστικό κόσμο του Second Life.Οπως δήλωσε η Εϊμι Τέιλορ, ο γάμος της με τον 40χρονο Ντέιβιντ Πόλαρντ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ύστερα από τρία χρόνια συμβίωσης, όταν τον συνέλαβε, για δεύτερη μάλιστα φορά, να παρακολουθεί το εικονικό alter ego του (avatar) να κάνει έρωτα με μία άλλη, εικονική γυναίκα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε chatroom του Ιντερνετ το 2005 και παντρεύτηκε (στην πραγματική ζωή), αλλά και σε ένα φαντασμαγορικό, τροπικό σκηνικό του Second Life.

Η Τέιλορ όμως είχε πάντα κάποιες υποψίες για την on line πίστη του άνδρα της.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει τη βοήθεια ενός εικονικού ντετέκτιβ, για να διαπιστώσει εάν ο Ντέιβ Μπάρμι, όπως ονομάζεται το avatar του Ντέιβιντ, την απατά. Όταν ανακάλυψε ότι το avatar του άνδρα της δεν τήρησε τους όρκους πίστης  αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο.

Οσο για τον δικηγόρο στις υπηρεσίες του οποίου κατέφυγε, αν και πραγματικός, δεν δοκίμασε την παραμικρή έκπληξη. Οπως είπε, πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση διαζυγίου που καλείται να εκδώσει λόγω της εμπλοκής του Second Life στην πραγματική ζωή.

Το Second Life δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να δημιουργούν μία εικονική ζωή, στην οποία το avatar τους μπορεί να συνάπτει φιλίες, να αναπτύσσει σχέσεις σε ένα φανταστικό κόσμο.

Ο αυτισμός του διαδικτύου συχνά οδηγεί άτομα καλλιεργημένα και λίγο συμπλεγματικά να βυθίζονται στην προσομοίωση της ζωής μέσω οθόνης. Πολλή ομφαλοσκόπηση (την επιτρέπει το μέσο) ναρκισσισμός, λανθάνων ερωτισμός, σε συνδυασμό με εκδηλώσεις που δεν συνηθίζονται στην πραγματική ζωή τους. Αν ζούσαν στη ζωή λίγο όπως στον εικονικό κόσμο, ο κόσμος τους θα ήταν καλύτερος. Ίσως και ο κόσμος όλων.

Mirror.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων