Εργασίες για το σπίτι 31/1

Μαθηματικά: 
Τετράδιο εργασιών: Ασκήσεις 2, 3 σελ. 47. Επειδή η τάξη μας μάλλον δεν διαβάζει τα μαθηματικά όσο πρέπει, θα ξεκινήσουμε συστηματικά να γράφουμε σύντομα απροειδοποίητα διαγωνίσματα, για όσο χρειαστεί. Επίσης, τις φωτοτυπίες που μοιράζουμε στην τάξη, δεν τις πετάμε, γιατί συνήθως έχουν μαζί τη θεωρία.
Μπορείτε να βρείτε και εδώ όλη τη θεωρία συγκεντρωμένη: Κλασματικοί αριθμοί (atheo.gr) (Διαβάζω μόνο όσα έχουμε κάνει προς το παρόν: ομώνυμα, ετερώνυμα, ισοδύναμα κλάσματα, μετατροπή μεικτού σε κλάσμα και το αντίστροφο και σύγκριση κλασμάτων) Μαθαίνω πολύ καλά τη θεωρία για τα κλάσματα!

Φυσικά:
Μαθαίνω πολύ καλά τι σημαίνει θερμότητα και τι θερμοκρασία, όπως τα σημειώσαμε στο βιβλίο ή από τη σελίδα 42 στο βιβλίο μαθητή. Στην τάξη συμπληρώσαμε τη σελ. 71 στο τετράδιο εργασιών. Αύριο φέρνουμε μαζί Φυσική!

Γεωγραφία: 
Προετοιμάζομαι για το διαγώνισμα της Γεωγραφίας στις 2/2 και διαβάζω από το φυλλάδιο. Το διαγώνισμα θα γίνει με κάποιον χάρτη ανοιχτό παράλληλα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε κάποια πράγματα. Άρα, κάνω εξάσκηση στον εντοπισμό χερσονήσων, κόλπων, ακρωτηρίων κλπ. στον χάρτη/άτλαντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το υλικό εδώ: https://svolika.netboard.me/edimotikougeography/?link=U3ehtI2K-raeRM4N6-ZBFBBJWo (Κλικ στην καρτέλα “Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας”)

__________
Ενημέρωση 1: Μέχρι την Παρασκευή 2/2 φέρνουμε τις υπεύθυνες δηλώσεις και τα χρήματα (14€) για τη φωτογράφιση.
Ενημέρωση 2: Μέχρι αύριο 1/2 φέρνουμε τα χρήματα (5€) για το “Πλανητάριο” που θα έρθει στις 5/2 στο σχολείο μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση