ενημέρωση από τον πρόεδρο επαγγελματιών αλιέων Λέσβου

Οι μαθητές του Β1 και Β2 στα πλαίσια του προγράμματος My blue home ενημερώθηκαν από τον κύριο Παναγιώτη Νανίδη , πρόεδρο του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων Λέσβου σχετικά με το επάγγελμά του. Έγιναν μικροί δημοσιογράφοι και έμαθαν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος αυτού, τους τρόπους ψαρέματος , πώς προστατεύουν οι ψαράδες το περιβάλλον, τι είναι υπεραλίευση

 » (συνέχεια…)

Δραματοποίηση παραμυθιών

Η κύρια Μάγδα Δεδούση επισκέφτηκε το σχολείο μας και αφηγήθηκε δύο παραμύθια στους μαθητές του Α1 και του Α2. Τα παραμύθια πραγματεύονταν την αξία της φιλίας και τη διαχείριση του θυμού. Μια δράση που μας δίδαξε πολλά!

IMG 20240129 082741 » (συνέχεια…)

Αγαπάμε anima-ls !

Η Γ’ τάξη και η δασκάλα τους Καρμίρη Εύη γνώρισαν την ομάδα προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων ΑΝΙΜΑ! ΑΝΙΜΑ= ψυχή!Είδαν άγρια ζώα που βρίσκονται στη νοσηλεία και έμαθαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να περιθάλψουν, προσωρινά, ένα ζώο! Κυρίως όμως συνειδητοποίησαν ότι τα άγρια ζώα δεν είναι ζώα επιθετικά, αλλά ζώα που ζουν ελεύθερα στη

 » (συνέχεια…)

Μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι

Οι μαθητές του Α2 έπαιξαν παιχνίδια που ετοίμασε η δασκάλα τους Προδρόμου Ελένη και εξασκήθηκαν στην πρόσθεση και την αφαίρεση μέσα από το παιχνίδι! Προσθέσεις χιονο-μπόουλινγκ και σκυταλοδρομίες πρόσθεσης και αφαίρεσης με ξυλάκια! στη συνέχεια τροποποιήσαμε τους κανόνες κ έγινε όλη η τάξη μια ομάδα για να μπορέσουμε να ταξινομήσουμε γρήγορα τα ζευγαράκια των αριθμών!

 » (συνέχεια…)

Διευθύνσεις Webex εκπαιδευτικών του Δ.Σ. Βαρειάς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ WEBEX ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Προδρόμου Ελένη https://minedu-primary.webex.com/meet/eprodromou

Διόλατζη Μυρτώ https://minedu-primary2.webex.com/meet/dimyrsin

Καρμίρη Εύη https://minedu-primary.webex.com/meet/parkarmiri

Πήττου Ζωή https://minedu-primary.webex.com/meet/zoipittou

Σπανού Μαρία https://minedu-primary.webex.com/meet/marspanou

Μπουρίκας Θωμάς  https://minedu-primary.webex.com/meet/tbourikas

Σταυρινός Βύρων https://minedu-primary.webex.com/meet/bstavrinos

Παπάνη Σοφία https://minedu-primary.webex.com/meet/spapani

Στεφάνου Στράτος https://minedu-primary.webex.com/meet/estefanou

Χατζέλλης Αντώνης https://minedu-primary.webex.com/meet/xatzelis

Τσάγκου Γεωργία (Διευθύντρια) https://minedu-primary.webex.com/meet/gtsagkou

Λαγουμίδου Ειρήνη

 » (συνέχεια…)

Επίσκεψη στο ευρωπαϊκό σχολείο της Varese

Oι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Σπανού Μαρία και Λαγουμίδου Ειρήνη επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Σχολέιο της  Varese στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Greener green στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας. Επισκέφτηκαν το επιστημονικό κέντρο ερευνών Joint Research Centre και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

IMG 0e45a9612701d19e43f8b3a5b7e2a451 V » (συνέχεια…)

Bingo Green

Το site του προγράμματος “Bingo Green” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας είναι έτοιμο! Επισκεφτείτε το για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις που πραγματοποίησαν το σχολείο μας και τα σχολεία από την Ευρώπη που συμμετέχουν σε αυτό!

begreen-bingo.eu

μαθηματικά…αλλιώς!

Ο πιο εύκολος τρόπος να μάθει ένα παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι! Ό,τι κι αν θέλουμε να διδάξουμε, από την συνεργασία μέχρι και….τα μαθηματικά!  Σκυταλοδρομία πρόσθεση ης με χαρτάκια post-it για το Α2 και και μάχη προπαίδειας για το Β2 ! Και-πιστέψτε το- κανείς δεν βγαίνει χαμένος με αυτά τα παιχνίδια!

 » (συνέχεια…)

“Άγιε μου Βασίλη φέτος θα σου φέρω…”

 

Άραγε στον Άγιο Βασίλη ποιος φέρνει δώρο τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά; Οι μαθητές της Γ’ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Εύη Καρμίρη σκέφτηκαν πως είναι άδικο αυτός που φροντίζει για όλους να έχουν ένα δώρο να μην παίρνει δώρο από κανέναν… Έτσι φέτος έγιναν οι ίδιοι οι Αγιοβασίλιδες του Άγιου Βασίλη και

 » (συνέχεια…)