ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ, ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου φοιτούν 12.124 προπτυχιακοί φοιτητές και 1.167 μεταπτυχιακοί φοιτητές, το ερευνητικό και διδακτικό έργο που παράγεται έχει κατακτήσει μία φήμη που ξεπερνά τα όρια της ελληνικής κοινωνίας. Τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Σχολές του Ρεθύμνου όσο και σε αυτές του Ηρακλείου αποτελούν παράγοντες ενίσχυσης και διεθνούς προβολής της Μεγαλονήσου αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης.

Το Πανεπιστήμιό μας συνδυάζει με τρόπο μοναδικό τα προτερήματα των μικρών, σχετικά, Τμημάτων (καλύτερη επαφή με τους διδάσκοντες, μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής των προγραμμάτων στις ανάγκες των διδασκομένων) και τις ευκαιρίες που προσφέρει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με παρουσία σε όλους, σχεδόν, τους τομείς της σύγχρονης γνώσης. Από την ιατρική και τη βιολογία μέχρι τα παιδαγωγικά, τη φιλοσοφία, τη φιλολογία και τις κλασικές σπουδές και από τις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά μέχρι τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της Κρήτης έχει συνεχή και δυναμική παρουσία στις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις.

Από τον φοιτητή στον επιστήμονα και στον... πολίτη

 

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, για μια πιο ολιστική προσέγγιση της γνώσης, με στόχο τη δημιουργία ενός υγιώς σκεπτόμενου με υψηλό επίπεδο κρίσης πολίτη.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται η διεξαγωγή του διατμηματικού μαθήματος με τίτλο: «Επιστήμων Πολίτης», το οποίο διδάσκεται (από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006) από διακεκριμένους επιστήμονες σε ειδικές θεματικές περιοχές με σκοπό την εισαγωγή, την ενημέρωση και τον προβληματισμό του φοιτητή από το πρώτο ήδη ακαδημαϊκό εξάμηνο σπουδών επί επίκαιρων και καίριων θεμάτων που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε επιστήμονας, ιδιαίτερα όταν καλείται να συμμετάσχει ως πολίτης στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.ethnos.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11463&subid=2&tag=8674&pubid=2088870Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση