Το έντερο του ανθρώπου μπορεί να παρομοιαστεί με ένα τροπικό δάσος από άποψη βιοποικιλότητας των μικροοργανισμών που φιλοξενεί.

Μια νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, υπό τον Ντέηβιντ Ρέλμαν, ανακάλυψε ότι η βακτηριακή κοινότητα στα ανθρώπινα έντερα εμφανίζει τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερη ποικιλία μικροοργανισμών απ? ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε απόλυτους αριθμούς το έντερο των θηλαστικών -και του ανθρώπου- φιλοξενεί μια από τις πολυπληθέστερες μικροβιακές κοινότητες πάνω στη Γη.

 

Για κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα, αναλογούν περίπου δέκα μονοκύτταρα μικρόβια, τα περισσότερα εκ των οποίων ζουν στο έντερο.

 

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τον αριθμό των μικροβίων στο έντερο έφθαναν μέχρι τα 500 το πολύ, όμως, όπως πλέον αποδεικνύεται ότι οι παλαιότερες μέθοδοι ανίχνευσης μπορούσαν να «πιάσουν» μόνο τα πιο συνηθισμένα μικρόβια. Με τη νέα μέτρηση, τα είδη μικροβίων που διαβιούν μέσα στο έντερό μας, διαπιστώθηκε πλέον ότι φθάνουν τουλάχιστον τα 5.600.

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.imerisia.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12304&subid=2&tag=9594&pubid=4025173Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση