Στη φωτογραφία απεικονίζεται εικαστικά το σχέδιο της NASA για την εκτόξευση στις αρχές του 2009 ενός διαστημικού παρατηρητηρίου για τις εκπομπές αερίων ρύπων.

 

Πρόκειται για την πρώτη διαστημική αποστολή με «πράσινο» στόχο καθώς θα επιχειρηθεί να μετρηθεί με αξιόπιστο τρόπο η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στη γήινη ατμόσφαιρα, η συγκέντρωση της οποίας σε μεγάλες ποσότητες αποτελεί τον κυριότερο ανθρωπογενή παράγοντα για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη. Για πρώτη φορά, θα έχουμε στοιχεία για τις πηγές παραγωγής των αερίων του θερμοκηπίου, τα σημεία όπου οι συγκεντρώσεις αυτών των αερίων είναι μεγάλες και πώς αυτές μπορούν να μειωθούν. Eπίσης οι επιστήμονες θα μπορέσουν βασισμένοι σε απτά δεδομένα, βάσει των επιπέδων του CO2 στην ατμόσφαιρα, να καταρτίσουν μοντέλα πρόβλεψης για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει το κλίμα και κατά συνέπεια να προτείνουν τις κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής.

Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.imerisia.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&tag=9594&pubid=4469177Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση