Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων θα είναι το κύριο μέσο πρόσβασης στο Ίντερνετ μέχρι το 2020, με κυρίαρχη τεχνολογία την αναγνώριση φωνής και τις οθόνες αφής, σύμφωνα με νέα έρευνα σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας.

Επιπλέον, η τεχνητή και η εικονική πραγματικότητα θα αφομοιωθούν ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα μας, όπως αποκαλύπτει η έρευνα σε εκατοντάδες αναλυτές και ειδικούς, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Pew.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμφώνησε ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων θα είναι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις τα επόμενα χρόνια. «Το κινητό τηλέφωνο – με την αξιοσημείωτη υπολογιστική του ισχύ – είναι το κύριο μέσο πρόσβασης στο Ίντερνετ για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας πληροφορίες, ευκολία στην πρόσβαση και άμεση διαθεσιμότητα σε σχετικά χαμηλή τιμή», αναφέρει η έρευνα.

Το 79% των 578 ειδικών που συμμετείχαν δήλωσε ότι «κυρίως συμφωνεί» με την παραπάνω άποψη, ενώ μόνο το 22% εμφανίστηκε να διαφωνεί. Στην ερώτηση σχετικά με τις τεχνολογίες φωνής και αφής, 64% ανέφερε ότι πιθανότατα θα είναι οι ευρύτερα χρησιμοποιούμενες μέχρι το 2020, ενώ 55% συμφωνεί με την άποψη ότι η εικονική πραγματικότητα και οι δυνητικές κοινότητες επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Επιπλέον, σχετικά με τον έλεγχο και τη ροή των πληροφοριών, 31% θεωρεί ότι στο μέλλον θα εφαρμόζεται έλεγχος περιεχομένου μέσω τεχνολογιών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι μισοί δεν πιστεύουν ότι το Ίντερνετ έχει βοηθήσει στην προαγωγή της κοινωνικής ανοχής και διαφοροποίησης.

«Εμφανίζονται σίγουροι ότι το Ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τους σημερινούς ρυθμούς, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι και οι καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη πρόοδο στην αφομοίωση των νέων τεχνολογιών» ανέφερε Λι Ρέινι, διευθυντής του Pew Internet & American Life Project. «Η εικόνα που έχουν για το μέλλον είναι ότι η τεχνολογία θα δώσει στους ανθρώπους τη δύναμη να γίνουν ισχυροί παίχτες στον πολιτικό και οικονομικό κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι καλύτερος κόσμος».

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.tovima.gr
Σχετικός δεσμός:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_16/12/2008_260483



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.