Τα μηνύματα που κατάφερε να στείλει από το κινητό του τηλέφωνο έσωσαν τη ζωή Έλληνα τουρίστα στη Νέα Ζηλανδία. Ο 30χρονος Μάριος Συμεωνίδης με ένα φίλο του αποφάσισαν να επισκεφθούν το όρος Ρουαπέχου στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας για μια ολιγόωρη εκδρομή.

O κ. Συμεωνίδης σταμάτησε για να φωτογραφίσει έναν καταρράκτη και έχασε την επαφή με τον φίλο του, ο οποίος γνώριζε καλύτερα την περιοχή και προσπάθησε να τον βρει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

«Σε ένα βουνό όπως το Ρουαπέχου, όπου το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει συχνά κάτω από το μηδέν, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για έναν άνθρωπο με ελαφρύ ρουχισμό και χωρίς καμία προμήθεια», επισημαίνουν μέλη των συνεργείων διάσωσης που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού του κ. Συμεωνίδη.

Ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας για τον κ. Συμεωνίδη ήταν το κινητό του. Έστειλε μηνύματα στην οικογένειά του στην Ελλάδα ότι έχει χαθεί και πρέπει επειγόντως να ενημερωθούν οι νεοζηλανδικές αρχές για να τον αναζητήσουν προτού πέσει η νύχτα.

Αμέσως στήθηκε γέφυρα επικοινωνίας από Αθήνα σε Ουέλινγκτον, όπου τελικά ειδοποιήθηκε η νεοζηλανδική Αστυνομία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Τέσσερις ομάδες διασωστών ξεκίνησαν με πεζοπόρα τμήματα ακολουθώντας την πορεία του κ. Συμεωνίδη, ενώ ελικόπτερο απογειώθηκε από τη βάση του Ταούπο.

Τα φώτα από ένα αυτοκίνητο
«Το μόνο στοιχείο που μπορούσε να δώσει ο Συμεωνίδης στους διασώστες για τη θέση του ήταν πως μπορούσε να δει τα φώτα ενός αυτοκινήτου που φαινόταν να περιπολεί στην περιοχή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας Μάρτι Εντγκίλ. Η Αστυνομία διαπίστωσε πως το μόνο όχημα που θα μπορούσε να δει ο κ. Συμεωνίδης ήταν ένα περιπολικό 4Χ4 της Αστυνομίας που περιπολούσε στο δάσος και έτσι εντόπισε τη θέση του στο σημείο Μπρους Ρόουντ.

Η περιοχή όμως είναι δύσβατη και δεν ήταν εφικτό να γίνει αναζήτηση από τους διασώστες, ενώ ένας ορμητικός χείμαρρος εμπόδιζε τον κ. Συμεωνίδη να μετακινηθεί σε σημείο όπου θα μπορούσε να τον προσεγγίσει το ελικόπτερο. «Δεν μπορώ να περάσω από το νερό», ήταν το μήνυμά του στους διασώστες, οι οποίοι του πρότειναν να παραμείνει εκεί όπου βρισκόταν και με το πρώτο φως της ημέρας να κινηθεί παράλληλα προς τον χείμαρρο για να φθάσει κοντά στις ομάδες διάσωσης.

ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από Αθήνα σε Ουέλινγκτον, όπου τελικά ειδοποιήθηκε η νεοζηλανδική Αστυνομία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές

«Άντεξε γιατί ήταν ζεστή νύχτα»

«Ο ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ στάθηκε τυχερός διότι η νύχτα ήταν σχετικά ζεστή για τα δεδομένα του βουνού και εκτιμήσαμε πως δεν θα είχε πρόβλημα να παραμείνει εκεί μερικές ώρες ακόμη και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς το σημείο που είχαμε υποδείξει», ανέφεραν σε εφημερίδες της Νέας Ζηλανδίας μέλη των συνεργείων διάσωσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ο κ. Συμεωνίδης άρχισε να κινείται παράλληλα με τον χείμαρρο και στις 10 το πρωί τοπική ώρα συνάντησε έναν τουρίστα που έκανε ορειβασία.

Τελικά με τη βοήθειά του μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρίσκονταν οι ομάδες διάσωσης.

«Ευτυχώς, είναι πολύ καλά. Μόνο που πεινούσε παρά πολύ ύστερα από όλες αυτές τις ώρες που πέρασε στο Ρουαπέχου.

Έφαγε όλες τις σοκολάτες της ομάδας διάσωσης», είπε ο πιλότος του ελικοπτέρου Χένρι Ντε Βαλ μετά τον εντοπισμό του.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559610&ct=1



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2025
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.