Φωτισμένες θα είναι τα βράδια αρκετές θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Από την 1η Μαρτίου που αρχίζει η λειτουργία της δεύτερης φάσης του συστήματος θα υπάρχουν μικρά φωτάκια πάνω στις διαγραμμισμένες θέσεις για να τις διακρίνουν οι οδηγοί και να παρκάρουν τα οχήματά τους.

Η τοποθέτηση μικρών φωτιστικών μέσα στην άσφαλτο, εκεί όπου έχουν οριοθετηθεί οι θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες οδηγούς αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους, άρχισε πιλοτικά στην οδό Μουρούζη πριν από μερικές ημέρες. «Και στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα τοποθετηθούν ακόμη περισσότερα φώτα στις οδούς Σπευσίππου, Ηροδότου και Ηρακλείτου», λέει στα «ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέας Παπαδάκης, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία.

Τα φώτα αυτά θα είναι τοποθετημένα μέσα στην άσφαλτο και δεν θα εξέχουν πάνω από την επιφάνεια του δρόμου. Κάτω από τη βάση τους, που δεν είναι ορατή, θα υπάρχει ένας συσσωρευτής ενέργειας. Το φωτιστικό θα συλλέγει στη διάρκεια της μέρας την ηλιακή ακτινοβολία και θα την αποθηκεύει ως ενέργεια. Όταν νυχτώνει, θα εκπέμπει αυτομάτως μια δέσμη φωτός. «Τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα θα αποθηκεύουν ενέργεια όχι μόνο όταν επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος ή βρέχει», προσθέτει ο κ. Α. Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον δήμο, σε ορισμένους δρόμους της πόλης οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης δεν διακρίνονται εύκολα όταν σκοτεινιάζει. Ορισμένοι οδηγοί που δέχτηκαν κλήσεις για παράνομη στάθμευση υποστήριξαν σε δημοτικούς αστυνόμους ότι δεν αντιλήφθηκαν πως υπήρχαν οι μπλε διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα. Για τον λόγο αυτό, σε δρόμους που χαρακτηρίζονται δύσκολοι από πλευράς ορατότητας, θα αρχίσει τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση των μικρών φωτιστικών.

Ειδικότερα, στους δρόμους που θα επιλεγούν θα τοποθετηθεί και ένα μικρό φως για κάθε θέση στάθμευσης. Κάθε φως θα έχει αυτονομία 500 ωρών και θα φέγγει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα συγκεκριμένα φώτα δεν θα τυφλώνουν τους περαστικούς ούτε θα καταστρέφονται αν πατήσει πάνω τους το αυτοκίνητο γιατί θα βρίσκονται χωμένα στην άσφαλτο. «Ήδη στην οδό Μουρούζη που τα τοποθετήσαμε, οι κάτοικοι εκφράστηκαν με θετικά λόγια», λέει ο κ. Α. Παπαδάκης και προσθέτει ότι «τα φωτιστικά σώματα θα τοποθετούνται τόσο στις θέσεις που προορίζονται για τους επισκέπτες οδηγούς όσο και για εκείνες των μονίμων κατοίκων».

ΜΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τα φωτιστικά θα συλλέγουν την ημέρα την ηλιακή ακτινοβολία και όταν νυχτώνει θα εκπέμπουν αυτομάτως μία δέσμη φωτός

Έρχονται 5.721 νέες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ προσαρμογής» θα είναι το πρώτο επταήμερο του Μαρτίου καθώς η Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνει τους οδηγούς ότι άρχισε τη λειτουργία της η δεύτερη φάση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που περιλαμβάνει άλλες 5.721 θέσεις. Η δεύτερη φάση έχει επεκταθεί στις περιοχές του Μεγάρου Μουσικής, του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στου Γουδή, στα Ιλίσια και στο Θησείο. Το κόστος για να παρκάρει επισκέπτης οδηγός σε μία από τις καινούργιες θέσεις δεν θα μεταβληθεί. Θα ισχύει η ίδια χρέωση που υπάρχει και σήμερα και θα γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 0,50, 1, και 2 ευρώ, ή με τη χρήση πλαστικών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης αξίας 5, 10, 20 και 50 ευρώ. Επίσης θα ισχύει και η δυνατότητα χρονοχρέωσης μέσω του κινητού τηλεφώνου με το τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης του συστήματος στον αριθμό 1577. Η ελεγχόμενη στάθμευση και στις 12 ζώνες θα ισχύει τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559611&ct=1Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση