Από τον Παρθενώνα θα αρχίσει η συσκότιση το Σάββατο 28 Μαρτίου για την «Ωρα της Γης», την παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF κατά των κλιματικών αλλαγών. Στις 8.30 ακριβώς θα σβήσουν τα φώτα του Παρθενώνα και μαζί των μνημείων της νοτίου κλιτύος της Ακρόπολης, του Θεάτρου Διονύσου, του Ναού του Ηφαίστου στο Θησείο και του Φιλοπάππου. Την ίδια στιγμή θα ξεκινάει μεγάλη συναυλία (με ελεύθερη είσοδο) στην Πνύκα με τον Μάριο Φραγκούλη, συνοδεία της Συμφωνικής και Μεικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Ο φωτισμός και ο ηχητικός εξοπλισμός της εκδήλωσης θα είναι σχετικοί με το μήνυμα εξοικονόμησης ενέργειας που προβάλλει η εκστρατεία.

Εικόνες της συναυλίας και της Ακρόπολης θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω του ΣΚΑΪ και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ετσι ελέχθη προχθές στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας μας για την προβολή των μνημείων, χωρίς όμως εμβόλιμες διαφημίσεις. Στο πρόγραμμα συσκότισης για μία ώρα εντάχθηκαν ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην «Ωρα της Γης» παγκόσμιας σημασίας μνημεία. Τις δύο τελευταίες χρονιές έσβησαν τα φώτα του Κολοσσαίου, της γέφυρας Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, της Οπερας του Σίδνεϋ και της πλατείας Times της Ν. Υόρκης. Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 χώρες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/03/2009Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση