Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια θα χρειαστούν ώστε η χώρα μας να κλείσει την ψαλίδα που τη χωρίζει από το μέσο ευρωπαϊκό όρο στον τομέα του «γρήγορου Internet».

Η εξαμηνιαία έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας καταγράφει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, τη διαρκή διαρροή γραμμών προς τους εναλλακτικούς παρόχους αλλά και την ανάπτυξη των υπηρεσιών «κινητού Internet». Το Παρατηρητήριο εκτιμά πως η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους θα επιτευχθεί στο τέλος του 2010, εφόσον βέβαια συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο τέλος του 2008 υπήρχαν στη χώρα μας 1,5 εκατ. ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις, 20% περισσότερες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους και 48% περισσότερες σε σχέση με το 2007.

Σε καθημερινή βάση, σημειώνει το Παρατηρητήριο, πραγματοποιούνται κάτι λιγότερο από 2.000 νέες συνδέσεις, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στους εναλλακτικούς παρόχους. Πρακτικά 7 στους 10 νέους συνδρομητές γυρίζουν την πλάτη τους στον ΟΤΕ και προτιμούν κάποιο από τα προγράμματα «γρήγορου Internet» των ανταγωνιστών του, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι με τη μεταφορά της γραμμής απαλλάσσονται και από την καταβολή του μηνιαίου παγίου στον οργανισμό.

Συνολικά και με βάση και τα στοιχεία του Ιανουαρίου, το 13% των κατοίκων της χώρας διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση. Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα δείχνει σαφή προτίμηση στις γραμμές ταχύτητας ώς και 2 Mbps.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/03/2009Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση