Μια «κινητή εγκυκλοπαίδεια με καμπύλες» έκανε αυτές τις μέρες πρωτοσέλιδο θέμα, ακόμη και για τις ταμπλόιντ στη Βρετανία, έναν ανιαρό μέχρι πρότινος διαγωνισμό γνώσεων μεταξύ ομάδων φοιτητών πανεπιστημίου. Το «φαινόμενο» Γκέιλ Τριμπλ οδήγησε το κολέγιο Corpus Christi της Οξφόρδης στο θρίαμβο προχθές βράδυ απαντώντας σε ερωτήσεις που εκτείνονταν από τον «παππού Αριστοφάνη» και τα έργα του Σαίξπηρ μέχρι μαθηματικούς γρίφους.

Ο Τζέρεμι Πάκσμαν, ο παρουσιαστής του τουρνουά που μεταδόθηκε από το BBC, έμεινε πολλές φορές άφωνος με την ευκολία με την οποία απαντούσε η 26χρονη φοιτήτρια Κλασικών Σπουδών.
Στο Ιντερνετ, όπου η Γκέιλ έγινε σταρ τις τελευταίες εβδομάδες, έχει ήδη ανακηρυχθεί «η πιο έξυπνη διαγωνιζόμενη όλων των εποχών». Από το 1962, οπότε έγινε ο πρώτος ετήσιος διαγωνισμός γνώσεων μεταξύ φοιτητών των βρετανικών πανεπιστημίων, η Γκέιλ Τριμπλ είναι σίγουρα η πιο πολυσυζητημένη.

Στους έξι μήνες που διήρκεσε το τουρνουά, συγκέντρωσε τα 2/3 των πόντων της ομάδας της. Στον τελικό η ομάδα του κολεγίου Corpus Christi, με αρχηγό την Γκέιλ, νίκησε με 275 πόντους έναντι 190 πόντων την ομάδα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Η νεαρή φοιτήτρια έγινε το πρόσωπο της ημέρας.

Προς μεγάλη έκπληξή της έλαβε ακόμη και πρόταση για αισθησιακή φωτογράφηση για ανδρικό περιοδικό. «Χαίρομαι που δεν με βρίσκουν άσχημη, αλλά δεν νομίζω πως θα στέκονταν στην εμφάνισή μου αν ήμουν άνδρας», απάντησε απορρίπτοντας την ιδέα να γίνει ξαφνικά και «σύμβολο του σεξ». Κάποιοι τη χαρακτήρισαν ως σνομπ.

Το κορίτσι από το Μίντλσεξ, που μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία των γονιών της που είναι επιστήμονες, παραδέχεται πως έχει ένα μεγάλο κενό γνώσεων στα αθλητικά. Ταμπλόιντ εφημερίδα που της υπέβαλε ερωτήσεις εκτός του διαγωνισμού ανακάλυψε πως χωλαίνει ακόμη περισσότερο στην κατηγορία «σόου μπίζνες».

Η Γκέιλ δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο τελευταίος νικητής του βρετανικού τηλεοπτικού ριάλιτι «Μεγάλος Αδελφός», ούτε ποιος Βρετανός πρωταγωνιστεί στην ταινία «Slumdog Millionaire».

Στον ελεύθερο χρόνο της, αντί να παρακολουθεί τηλεόραση, δίνει ρεσιτάλ ως σοπράνο και διαλέξεις για τον Οβίδιο, τους Ορνιθες και το Συμπόσιο του Πλάτωνα.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.e-tipos.com



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.