Βρετανική μελέτη αποκαλύπτει ότι η πρόσβαση στο Facebook δε γίνεται μόνο από υπολογιστές, αλλά και από κινητά τηλέφωνα σε εξίσου μεγάλα ποσοστά.

Η έρευνα παρακολούθησε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία και την τοποθέτησε στην πρώτη θέση των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι χρήστες από τη συσκευή τους. Κατά μέσο όρο, οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων περνούν 24 λεπτά την ημέρα στο Facebook, με τους κατόχους υπολογιστών να περνούν 27,5 λεπτά ημερησίως.

Επίσης, οι κάτοχοι κινητών συνδέονται στο Facebook 3,3 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο, ενώ οι κάτοχοι υπολιγιστών 2,3 φορές. Αναμενόμενα, η ηλικιακή ομάδα που περνά τον περισσότερο χρόνο στο Facebook είναι οι νέοι 18-24 ετών, που περνούν 27 λεπτά ημερησίως κατά μέσο όρο στο site.

Η μελέτη στοχεύει στη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με τις συμπεριφορές των χρηστών κινητών τηλεφώνων σε ότι αφορά τις διαδικτυακές τους συνήθειες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιο συχνά επισκεπτόμενες σελίδες είναι τα portal των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κινητών τηλεφωνίας, με το Google να βρίσκεται στην αμέσως επόμενη θέση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό ΠρακτορείοΘα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση