Εκπαιδευτική Επικαιρότητα

Διαβούλευση για τον νέο κανονισμό λειτουργίας των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)

Με επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη, η οποία στάλθηκε στα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα τίθεται σε διαβούλευση το νέο σχέδιο τουΚανονισμού Λειτουργίας των Εργαστηριακών Κέντρων,  προκειμένου να  εκφράσουν τις παρατηρήσεις τους οι εκπαιδευτικοί, μέχρι την Δευτέρα 13-5-19 (15.00),  , στο email: dialogos_eek@minedu.gov.gr . Με το νέο Κανονισμό των Εργαστηριακών Κέντρων εξορθολογίζονται οι διαδικασίες λειτουργίας […]

ΤΕΧΝΙΚΑ

Πλακέ καλώδιο σε φωτιστικά βεράντας;

Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ρωτάτε αν μπορείτε να βάλετε πλακέ καλώδιο (σειρίδα) σε φωτιστικό βεράντας:  Το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 αφιερώνει όλη την παράγραφο 521.7 στα πεπλατυσμένα καλώδια δίνοντας πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση τους.

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αντικατάσταση πηνίου ηλεκτρονόμου

Σε ηλεκτρονόμους με πηνίο συνεχούς ρεύματος το σταθερό και το κινητό μέρος του σιδηρομαγνητικού υλικού είναι συμπαγή, ενώ σε ηλεκτρονόμους με πηνίο εναλλασσόμενου ρεύματος αποτελούνται από ελάσματα για αποφυγή δινορευμάτων. Επίσης σε ηλεκτρονόμους μικρής ικανότητας το σταθερό και το κινητό μέρος αποτελείται από συμπαγής χάλυβα.

ΧΡΗΣΙΜΑ

Πως θα πάρω ρεύμα για πρώτη φορά;

Τι χρειάζεται για να ηλεκτροδοτηθεί μια πολυκατοικία Για την ηλεκτροδότηση πολυκατοικίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

Βρες τις LED που σου ταιριάζουν σε τέσσερα απλά βήματα

Τα παρακάτω τέσσερα βήματα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τους σωστούς LED λαμπτήρες με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους (ισχύς, θερμοκρασία χρώματος κ.α. )

υλικα εγκαταστασεων

Σύστημα ενδοδαπέδιας παροχής ασθενών και ισχυρών ρευμάτων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα πρέπει να τροφοδοτήσουμε κάποια φορτία με ρεύμα ή κάποιες συσκευές με τηλέφωνο ή internet, και δεν έχει γίνει πρόβλεψη στα πρώτα στάδια της κατασκευής της εγκατάστασης (ή του χώρου εγκατάστασης) ή δεν υπάρχει η δυνατότητα τοίχου για την τοποθέτηση πριζών ασθενών και ισχυρών ρευμάτων (πχ. εκθεσιακοί χώροι, ανοιχτά γραφεία κ.α.).  Μια […]

Εύκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες προστασίας καλωδίων

Ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά τον σχεδιασμό κάθε κτιρίου, είτε πρόκειται για κατάστημα, εργοστάσιο, σπίτι, γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο εμπορικό κτίριο, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα φτάσει σε κάθε πιθανό σημείο.

Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού των ΕΠΑΛ

Η ειδικότητα του Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Κατάλογος Θεμάτων Μαθητείας

Κατάλογος Θεμάτων Μαθητείας

Ψηφιακά Σχολικά Βιβλία

Ψηφιακά Σχολικά Βιβλία

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ηλεκτρολογική Νομοθεσία

Ηλεκτρολογική Νομοθεσία

Ηλεκτρολογικές Εφαρμογές Android

Ηλεκτρολογικές Εφαρμογές Android

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ONLINE υπολογισμοί

ONLINE υπολογισμοί
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων