Εκπαιδευτική Επικαιρότητα

Απόφαση(ΦΕΚ): Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι Τομείς   Β ́ τάξης και οι ειδικότητες  Γ ́ τάξης που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2020-2021 σε κάθε Επαγγελματικό Λύκειο του ν. 4386/2016 (Α ́ 83), ανά Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και ανά Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Εγκύκλιος: Απαγορεύεται η μαθητεία σε χώρο εργασίας για 3.200 μαθητευόμενους

Απαγορεύεται  η μαθητεία σε χώρο εργασίας για τους  3.200 μαθητευόμενους , σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας σε εφαρμογή της ΚΥΑ περί απαγόρευσης λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης μέχρι 24 Μαρτίου.

Προγραμματίζοντας με το Arduino

Μάθημα 5ο: Μονοτονικός ήχος με Arduino (buzzer)

Πως θα χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό μονοτονικό ηχείο, κοινώς buzzer, με το Arduino. Τέτοια ηχεία συναντάμε σε υπολογιστές, ξυπνητήρια, σε συστήματα συναγερμού ακόμα και στα πληκτρολόγια των ATMs.

Μάθημα 4ο – Arduino και ποτενσιόμετρο

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτενσιόμετρο (ή μεταβλητή αντίσταση) για να ελέγξουμε την ένταση του φωτισμού σε μια λυχνία LED με Arduino.

Τεχνικά Άρθρα

Αντικατάσταση πηνίου ηλεκτρονόμου

Σε ηλεκτρονόμους με πηνίο συνεχούς ρεύματος το σταθερό και το κινητό μέρος του σιδηρομαγνητικού υλικού είναι συμπαγή, ενώ σε ηλεκτρονόμους με πηνίο εναλλασσόμενου ρεύματος αποτελούνται από ελάσματα για αποφυγή δινορευμάτων. Επίσης σε ηλεκτρονόμους μικρής ικανότητας το σταθερό και το κινητό μέρος αποτελείται από συμπαγής χάλυβα.

Έλεγχος ηλεκτρικών κινητήρων

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες, χρειάζονται διατάξεις για την εκκίνηση και τον έλεγχο τους. Οι διατάξεις αυτές, μπορεί να είναι από πολύ απλές (απλή εκκίνηση τριφασικού κινητήρα) έως πολύπλοκα κυκλώματα αυτοματισμού (ανάλογα με την εφαρμογή).

Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού των ΕΠΑΛ

Τα μαθήματα του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματιμού

Εισαγωγή στο Arduino

Επαγγελματικά δικαιώματα τίτλων της Δ.Ε.Ε. και Ι.Ε.Κ

Επαγγελματικές Άδειες Αποφοίτων ΕΠΑΛ

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Κατάλογος Θεμάτων Μαθητείας

Κατάλογος Θεμάτων Μαθητείας

Σαν σήμερα

  1. 28/10/1940: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΌΧΙ» των Ελλήνων.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων