Η κλιματική αλλαγή έρχεται πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζαμε. Καύσωνες όλο και πιο συχνοί, περισσότερες πυρκαγιές, καταστροφικές πλημμύρες, αύξηση θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό, όλα αυτά ως το 2030. Πώς θα είναι η ζωή στον πλανήτη σε δέκα χρόνια από σήμερα; Επιβαρυμένες συνθήκες υγείας στις πόλεις, πλήγμα σε συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς, στη γεωργία από τον κίνδυνο απώλειας εδαφών λόγω ερημοποίησης, μαζί με αύξηση κόστους ενέργειας αφού θα χρειαζόμαστε περισσότερη ψύξη, αλλά και στην τιμή του νερού.
Στόχος του eTwinning project μας «Green Computing for Greener Earth» είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το πρόβλημα της Κλιματικής αλλαγής και να κατανοήσουν τη συμβολή της “πράσινης” Πληροφορικής στην αντιμετώπιση της Κλιματικής κρίσης και στη μείωση των συνεπειών της. Η “πράσινη” Πληροφορική συνδέεται άμεσα με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ως πρεσβευτές άλλωστε των 17 ΠΣΒΑ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του 8ου ΔΣ ΝΦ αποτελούμε ένα αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.
Το «Green Computing for Greener Earth» θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 από την εκπαιδευτικό-συντονίστρια Πληροφορικής κα Σκιαδά Σταυρούλα στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και Εργαστηρίων δεξιοτήτων και θα βασίζεται στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Δ2 θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν, μέσα από αυτό το ιστολόγιο τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.
Μείνετε συντονισμένοι…