15 Μαΐου – Ημέρα Οικογένειας

2 Ιουνίου 2017 Σοφία Κουρκλίδου

Την Δευτέρα 15 Μαΐου σε απογευματινή εκδήλωση με τους γονείς της τάξης μου παρακολουθήσαμε ένα αφιέρωμα στην οικογένεια. Είδαμε την οικογένεια μέσα στο πλαίσιο της δικής μας μικροκοινότητας. Είδαμε τον ρόλο του μπαμπά, της μαμάς, του παιδιού. Συζητήσαμε τις μεταξύ τους σχέσεις. Συγκινηθήκαμε, γελάσαμε και φτιάξαμε το γλυκό της οικογένειας, γεμίσαμε ένα βαζάκι με γλυκές λέξεις (με οδηγό την αλφαβήτα). Στολίσαμε το βαζάκι και έτσι κλείσαμε την εκδήλωση. Στην εκδήλωση , ανάμεσα  στα άλλα παρουσιάστηκαν δυο εξαιρετικά βίντεο. Παραθέτω παραπάνω τους σχετικούς συνδέσμους.

Βίντεο 1ο

Βίντεο 2ο 

Και η παρουσίαση.

ΧΡΟΝΙΑ-ΠΟΛΛΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.pptx

χρονια πολλα-οικογενεια.Pptx from sophia kourklidou

15 Μαΐου – Ημέρα Οικογένειας από Σοφία Κουρκλίδου διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  γιορτές .

Αφήστε μια απάντηση


Αρχείο

Kατηγορίες

Κατηγορίες

Σκακιστική άσκηση

χειροτεχνία με χαρτόνι αντιγραφή από το βιβλίο της Β΄

Εδώ βρίσκεις  ελληνικά παραδοσιακά και άλλα τραγούδια

Τα Ελληνάκια αν πατήσεις, μουσική ελληνική θ' ακούσεις.

Πατώντας την εικόνα ,ακούς λογοτεχνία.

Πατώντας την εικόνα ,ακούς λογοτεχνία.

Στη βιβλιοθήκη

Σελιδοδείκτες

Kavala brass band

juaes la camisa negra

Για την ελληνική γλώσσα

Κλασικό παράδειγμα οι δύο ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα, που αποτελούν γλωσσικό άθλο, στις 26.9.1957 και 2.10.1959, στη Συνέλευση του Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) της Ουάσινγκτον.

Kyrie, it is Zeus’ anathema on our epoch (for the dynamism of our economies) and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria.

 

(Είναι «Διός ανάθεμα» στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία τη Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας.

Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια)

 

//texnografia.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1228.html

H αγαπημένη μου κάρτα

European School Radio


Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο

Ακούστε μας από τον υπολογιστή σας