Χριστουγεννιάτικη γιορτή

20 Δεκεμβρίου 2017 Σοφία Κουρκλίδου

Το παραπάνω ταινιάκι δημιουργήθηκε με p.p. και είναι ένα κομμάτι από το project «κάθε αστέρι μια ευχή» που εκπονήθηκε στην τάξη μου (β΄). Ο στόχος ήταν να παρουσιάσουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή κάτι που να έχει θέμα τα αστέρια. Αφού διάλεξα το βιβλίο , το διαβάσαμε στην τάξη, το επεξεργαστήκαμε . Στη συνέχεια με τη βοήθεια της κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου χορογραφήσαμε τη «βροχή των αστεριών». Οι μαθητές στην ώρα των εικαστικών ζωγράφισαν σπίτια για την πόλη και τη μορφή τους. Πήρα τις ζωγραφιές τις έβαλα στο πρόγραμμα της ζωγραφικής, τις έκοψα κ.λ.π. και έφτιαξα το p.p. , έβαλα κινήσεις και μουσική και ηχογράφησα τα παιδιά. Η ηχογράφηση έγινε στο γραφείο των δασκάλων και οι μαθητές γνώρισαν τι σημαίνει ηχογράφηση. Το αποτέλεσμα μας  ικανοποίησε και το παρουσιάσαμε στη γιγαντοοθόνη του θεάτρου.  Στο τέλος του προγράμματος στην τάξη γράψαμε ευχετήριες κάρτες το περιεχόμενο των οποίων παρουσιάστηκε στη γιορτή.

Η τελική παρουσίαση είχε χορογραφία , ταινία , τραγούδι με θέμα το αστέρι των Χριστουγέννων και ευχές. Πήγε καλά.

taini;aki

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από Σοφία Κουρκλίδου διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  B΄τάξη ,γιορτές ,Εργασίες ,Υπογραμμίσεις .

Αφήστε μια απάντηση


Αρχείο

Kατηγορίες

Κατηγορίες

Σκακιστική άσκηση

χειροτεχνία με χαρτόνι αντιγραφή από το βιβλίο της Β΄

Εδώ βρίσκεις  ελληνικά παραδοσιακά και άλλα τραγούδια

Τα Ελληνάκια αν πατήσεις, μουσική ελληνική θ' ακούσεις.

Πατώντας την εικόνα ,ακούς λογοτεχνία.

Πατώντας την εικόνα ,ακούς λογοτεχνία.

Στη βιβλιοθήκη

Σελιδοδείκτες

Kavala brass band

juaes la camisa negra

Για την ελληνική γλώσσα

Κλασικό παράδειγμα οι δύο ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα, που αποτελούν γλωσσικό άθλο, στις 26.9.1957 και 2.10.1959, στη Συνέλευση του Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) της Ουάσινγκτον.

Kyrie, it is Zeus’ anathema on our epoch (for the dynamism of our economies) and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria.

 

(Είναι «Διός ανάθεμα» στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία τη Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας.

Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια)

 

//texnografia.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1228.html

H αγαπημένη μου κάρτα

European School Radio


Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο

Ακούστε μας από τον υπολογιστή σας