Σχολείο και διατροφή.

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία εκδηλώσεις | , στις 31-01-2012

«Εκπαιδεύομαι σωστά, τρώω υγιεινά και αθλούμαι συστηματικά»
Σχολείο  και διατροφή.

Σήμερα,31/1/2012, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη  δραστηριότητα στα πλαίσια της ενημέρωσης για τη σωστή διατροφή  των παιδιών αλλά και των κρουσμάτων βουλιμίας αλλά και ανορεξίας.
«θεωρήσαμε σημαντικό να ξεκινήσει αυτή η δράση από τα σχολεία γιατί γνωρίζουμε όλοι, ότι αν υπάρξει καλή και σωστή ενημέρωση από την παιδική ηλικία, βελτιώνονται πολλές συνήθειες , οι οποίες και αλλάζουν προς το καλύτερο. Στόχος μας μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε ήταν να υιοθετήσουν τα παιδιά υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες και να εντάξουν την συστηματική σωματική άσκηση στη ζωή τους και να μεταδώσουν το μήνυμα ότι ,με την υγιεινή διατροφή και την άθληση, η υγεία γίνεται διασκέδαση».
Οι μαθητές έφεραν δικές τους μαγειρικές δημιουργίες, αλμυρές και γλυκές, προκαλώντας μια ευχάριστη νότα σε όλο το σχολείο που ευωδίαζε. Προηγήθηκε ενημέρωση από την υπεύθυνη της δραστηριότητας, φιλόλογο κ.Κανταράκη Σοφία, ενώ και η φιλόλογος κ.Κουτούπη μοίρασε στα παιδιά φυλλάδια με υγιεινά εδέσματα αλλά και πληροφορίες με το σωστό τρόπο διατροφής των παιδιών.
Η τροφή σχετίζεται όχι μόνο με τα προϊόντα που παράγονται αλλά και με το πώς τα τρώμε, γιατί τα τρώμε, πότε τα τρώμε και ποιος τα παρασκευάζει. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια δράση στα παιδιά, που μόνα τους έφτιαξαν τα φαγητά, γιατί αυτό εγγράφεται στη ψυχή τους και μένει και στη μνήμη τους.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών οι μαθητές κουράζονται και γι αυτό έχουν ανάγκη από τα κατάλληλα σνακ που τους προσφέρουν ενέργεια. Οι καλύτερες επιλογές γι αυτή τη περίπτωση είναι οι υγιεινές τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες όπως τα φρούτα, τα bar δημητριακών (κατά προτίμηση χωρίς επικαλύψεις σοκολάτας ή ζάχαρης), το κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα κουτάκι άπαχο γάλα με κακάο.
Οι ανάγκες των μαθητών μάλιστα για θρεπτικά συστατικά είναι διπλά αυξημένες αφενός λόγω της ταχύτατης σωματικής τους ανάπτυξης και αφετέρου γιατί πρέπει να αντεπεξέλθουν πνευματικά στις απαιτήσεις του σχολείου. Άλλωστε η μάθηση αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές πνευματικές εργασίες που προϋποθέτει αυτοσυγκέντρωση και υψηλή ικανότητα αντίληψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση