Λογοτεχνική Βραδιά από το 3ο Γυμνάσιο βόλου

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Αφιερώματα | , στις 09-03-2015

bhairColour5

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα ζώα και τα δικαιώματα τους

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Αφιερώματα, εκδηλώσεις | , στις 05-10-2014

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ζώων, αλλά και κυρίως του γεγονότος της ταχύτητας και της σφοδρότητας των κρουσμάτων κακοποίησης των Ζώων, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου ανέλαβε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα ζώα και τα δικαιώματα τους. Είναι η πρώτη φορά που ένα σχολείο παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία και ανοίγει την πόρτα για παρόμοιες δράσεις. Την πρωτοβουλία και το συντονισμό των δράσεων είχε η φιλόλογος Σοφία Κανταράκη σε συνεργασία με την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας Παναγιώτα Κούτσικου. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου την Παρασκευή 3/10/2014 σε μια αγαστή συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και με την σύμπραξη του Φιλοζωικού Σωματείου Βόλου. Μάλιστα, μέλη του Σωματείου μίλησαν στους μαθητές προβάλοντας ταυτόχρονα βίντεο με τα δικαιώματα των ζώων.
Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε τους μαθητές ενάντια στην κακοποίηση των ζώων που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κυρίως από νεαρά άτομα. Η ανθρωπότητα έχει από καιρό αναγνωρίσει ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα ή τα μέσα των επιθυμιών και εξασφάλισης των αναγκών μας και το γεγονός ότι βιώνουν ευχαρίστηση και πόνο, ευτυχία και δυστυχία, μας υποχρεώνει να αποδεχθούμε την εφαρμογή ηθικών φραγμών στη μεταχείριση και αντιμετώπισή τους, όπως ακριβώς κάνουμε και με τους ανθρώπους.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εντυπωσίασε η εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου και 3ου ΓΕΛ για τον Παπαδιαμάντη και Καβάφη!

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Αφιερώματα | , στις 03-05-2014

Την Τετάρτη 9/4/2014 στο Αχίλλειον πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα : Παπαδιαμάντης – Καβάφης “η επικαιρότητα μέσα από την πολιτική τους διορατικότητα” .

Είναι η πρώτη φορά που ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική λογοτεχνική εκδήλωση, κατά κοινή ομολογία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Αθανάσιος, η αντιδήμαρχος κ. Οικονόμου, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευ/μιας κ. Αγκρή, η επί των πολιτιστικών θεμάτων παιδείας κ. Μπαρτζιώκα, ο εκπρόσωπος του διευθυντή Δευτ/μιας π. Ι.Μανίκας, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Γιαννουλή και πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών και πολιτών που απόλαυσαν μια εξαιρετική παρουσίαση επίκαιρων πολιτικών θεμάτων που αντλήθηκαν από λογοτεχνικές πηγές. Υπεύθυνες της εκδήλωσης η Σκιαθίτισσα φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου Σοφία Κανταράκη και η φιλόλογος του 3ου Λυκείου Βόλου Βασιλική Μελισσουργού.
Ο μαθητής που σαγήνευσε τους πάντες ο Αντώνης Μπουντούρης της Β’ Γυμνασίου υποδύθηκε τον Παπαδιαμάντη αποστηθίζοντας στη γλώσσα του Παπαδιαμάντη με μεγάλη ερμηνευτική ικανότητα μέρος από το άρθρο του πεζογράφου ΄’Οιωνός” προκαλώντας το θαυμασμό όλων!

Συμμετείχαν οι: του 3ου Γυμνασίοο Αντώνης Μπουντούρης,  που υποδύθηκε τον Παπαδιαμάντη, φλάουτο Κασσιανή Σκαμάγκα, κιθάρα Αντιγόνη Ζάχου, ερμηνεία κειμένων Νίκη Ρήγα, Ανθη Σταυρίδη, Φωτεινή Παλαμίδη. Χορός Κιάρα Νταιλάνη και Δήμητρα Μεντή.
3ου Λυκείου: Γιώργος Ζώκαρης, Ελένη Ζάχου, Μαρία Κατσαγεωργίου, Μαρία Κορομηλή και Ελένα Κουλουριώτη. κιθάρα η απόφοιτος Αρετή Κατσαγεωργίου

Διασχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 07-07-2013

DSC02152DSC02149DSC02099DSC02131Το διασχολικό μας πρόγραμμα με το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου έληξε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και με την υπόσχεση να συνεχίσουμε με νέα θέματα.

Πολλές ευχαριστίες στην αγαπημένη μου συνάδελφο κα. Ειρήνη Κουφού που είχε την επιμέλεια όλης της δράσης και φυσικά σε όλη την ομάδα και τους μαθητές μας. Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική μου επίσκεψη στην υπέροχη Ναύπακτο, όπου ξεναγήθηκα και γοητεύτηκα απο τους ανθρώπους αλλά και τις ομορφιές  της πόλης.

Οι σχολικές συνεργασίες, τελικά, αφήνουν αποτυπώματα ψυχής ….δοκιμάστε το!!!

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 22-10-2012

Το σχολείο μας-3o Γυμνάσιο Βόλου– βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας μας στο έργο eTwinning “Little pieces of our history.”.

Αυτό σημαίνει πως η εργασία μας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου  έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φεστιβάλ Μαθητικής και Καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας Ως ναυάγια αι λέξεις – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Δημιουργική ανάγνωση και μεταγραφή του αφηγηματικού λόγου

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 26-04-2012

Το σχολείο μας συμμετέχει στο φεστιβάλ Μαθητικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στις 2-4/5/2012 στην Αθήνα. Μαθητές της Γ’ τάξης θα παρουσιάσουν χορευτικό αυτοσχεδιασμό με δραματοποιημένη συνέντευξη, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση της φιλολόγου Σ.Κανταράκη με θέμα : ”Ο  Παπαδιαμάντης ως αφόρμιση  οικολογικής προσέγγισης και περιβαλλοντικής αγωγής”.

Περισσότερα εδώ.

Συνάντηση με τη Μάρω Δούκα.

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 11-03-2012

Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 22-02-2012

Καμπάνια κοινωνικής ευθύνης
«Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ»
Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει ξεκινήσει μία καμπάνια κοινωνικής ευθύνης ενάντια στη βία στα γήπεδα, βασισμένη στις κινούμενες γελοιογραφίες του βραβευμένου δημιουργού Μιχάλη Κουντούρη. Η καμπάνια αποτελείται από τηλεοπτικά σποτάκια που προβάλλονται στην ΕΡΤ και μια πλούσια διαδραστική εφαρμογή στην πλατφόρμα www.i-create.gr.
Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα έχει δυστυχώς συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, καταστρέφοντας τόσο τη χαρά του παιχνιδιού, όσο και το πνεύμα του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Τηλεόρασης και το European School Radio συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές  Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας που λειτουργούν στο εξωτερικό. Οι μαθητές καλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα www.i-create.gr ως τις 31 Μαρτίου και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ». Η καμπάνιά τους μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της εκστρατείας για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Τον Μάιο του 2012 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε κάθε κατηγορία με επιλογή από κριτική επιτροπή και διαδικτυακή ψηφοφορία και οι καλύτερες μαθητικές καμπάνιες θα:
    βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης
    παρουσιαστούν στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΤ
Οι τρείς πρώτες διακρίσεις στην κατηγορία video-animation θα προταθούν ως υποψηφιότητες από την Εκπ. Ραδιοτηλεόραση στην κατηγορία «Ψηφιακά Μέσα που δημιουργούν οι χρήστες» στα Βραβεία MEDEA 2012. Όλες οι συμμετοχές στην κατηγορία ραδιοφωνικό μήνυμα ή ραδιοφωνική εκπομπή θα μεταδοθούν από το European School Radio.
Οι μαθητές καλούνται να πουν ΟΧΙ στη ΒΙΑ με τον δικό τους τρόπο και να βοηθήσουν να διαδοθεί το μήνυμα σε όλους όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο.
Οι ιδέες και η δημιουργικότητα των μαθητών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μια αγκαλιά για το χαμόγελο του παιδιού.

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-02-2012

Το 3ο Γυμνάσιο βόλου αγαπάει και στηρίζει το Χαμόγελο του παιδιού

με εκπομπές απο το European School Radio αφιερωμένες σ’αυτό και γεμάτες αγάπη  αλλά και με μια εκστρατεία ενημέρωσης για έμπρακτη συμπαράσταση.

2η Τηλεδιάσκεψη μεταξύ 3ου Γυμνασίου και πειραματικού Ρουμανίας στο etwinning.

0

Συγγραφέας: sofikant | Κατηγορία Εκπαιδευτικό υλικό | , στις 08-02-2012

”Little pieces of our History”

Με αρκετό μεράκι και περισσή διάθεση έγινε η 2η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του σχολείου μας και του αντίστοιχου σχολείου της Ρουμανίας στα πλαίσια του etwinning, του οποίου είμαστε ενθερμοί οπαδοί  εδώ και καιρό.
Ζητούμενο η ανταλλαγή ιστορικών γνώσεων,απόψεων και υλικού σε θέματα που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές. Εφτιαξαν μόνοι τους τις παρουσιάσεις και αντάλλαξαν γνώσεις και υλικό.  Γιατί, το σχολείο δεν είναι μόνο οι σελίδες των βιβλίων, είναι κατι πολύ περισσότερο, κάτι που λείπει σήμερα και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Σχολείο είναι ένα σύνολο δραστηριοτήτων μέσα απο τις οποίες οι μαθητές ολοκληρώνουν το είναι τους.
Η συμβολή του Etwinning άμεση, αφού δίνει βήμα στους μαθητές αλλά και τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά σ’αλλη χώρα και να γίνουν ένα με τη φιλοσοφία ενός άλλου εκπαιδευτικού προγράμματος, αποκομίζοντας παράλληλα πολλά μαθησιακά οφέλη.

Ευχαριστούμε Εtwinning.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση