H σούπα του Ιπποκράτη (Gerson)

4 Οκτώβριος 2022  Με ετικέτα
Hippocrates Soup min 4029924314

ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου

1 μέτρια ρίζα μαϊντανού ή ματσάκι

σκόρδο (1-2 σκελίδες)

2 μικρά πράσα

1-2 ντομάτες

1-2 μέτρια κρεμμύδια

1-2 καρότα

(1-2 πατάτες με τη φλούδα)

(μπορούν να προστεθούν ρίζα κουρκουμά και τζιντζερ)

 

Πλένουμε τα λαχανικά, δεν τα αποφλοιώνουμε και τα τεμαχίζουμε.

Προσθέτουμε καθαρό νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για όση ώρα χρειάζεται (1,5 με 2 ώρες) με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Κατεβάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε τις ίνες και τις φλούδες εάν επιθυμούμε η σούπα να γίνει βελουτέ.
Πολτοποιούμε τη σούπα ζεστή, αλλιώς θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει, πριν τη βάλουμε στο ψυγείο.

Αυτή η σούπα είναι τονωτική και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και όλο το σώμα. 

Η πατάτα προστέθηκε από τον γιατρό Μax Gerson, ο οποίος πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να καταναλώνουν τη σούπα αυτή 2 φορές την εβδομάδα. 

πηγή

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση