Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Τρια βήματα για πραγματικά υγιεινή διατροφή

28 Σεπτέμβριος 2022  Με ετικέτα ,
farma mpeka thessaloniki DSC 4534 823x549

Σπορέλαια και λίπη

Λόγω της εγγενούς ζημιάς που κάνουν τα σπορέλαια, δεν αρκεί μόνο να ενισχύσετε τα ωμέγα-3 σας, θέλετε να απαλλαγείτε από τα ωμέγα-6 σπορέλαια στη διατροφή σας. Τρια βήματα:

Καθαρίστε το ντουλάπι σας. Πετάξτε τα έλαια ηλίανθου, κανόλας, ελαιοκράμβης, κνήκου, καλαμποκιού, βαμβακόσπορου και φυστικιών. Είναι καταστροφικά για την υγεία σας, ανεξάρτητα από το τι λέει το AHA. Γενικά, τα καμένα, επεξεργασμένα λίπη είναι εξαιρετικά βλαβερά για το βασικό μηχανισμό των μιτοχονδρίων.

Σταματήστε να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι μια σημαντική πηγή εξαιρετικά επεξεργασμένων σπορελαίων.

Διαβάστε τις ετικέτες. Θα δείτε σπορέλαια σχεδόν σε όλα, από τσιπς έως αποξηραμένα φρούτα, κατεψυγμένα τρόφιμα και σάλτσες σαλάτας. Το ντρέσινγκ σαλάτας είναι απλό να γίνει – ελαιόλαδο, ξύδι κρασιού ή λεμόνι και καρυκεύματα.

Ομοίως, μειώστε την κατανάλωση τροφίμων εστιατορίων καθώς είναι φορτωμένα με σπορέλαια. Ακόμη και η “υγιεινή” σαλάτα σας είναι μολυσμένη με σάλτσες σπορέλαιου.

Προτιμάτε κρέας  βοδινό που τρέφεται με χόρτο αντί για ζωοτροφές που περιέχουν ανθυγιεινά έλαια. Δεν μπορείτε απαραίτητα να πείτε το ίδιο για το κοτόπουλο ή το χοιρινό κρέας, όπου η τροφή μπορεί να περιέχει τα ίδια έλαια που θέλετε να αποφύγετε, γεγονός που σας καθιστά αποθήκη υπεροξειδίων λιπιδίων και άλλων επιβλαβών υποπροϊόντων.

Υγιεινά λίπη

Ευτυχώς, υπάρχουν  υγιεινά λίπη για να διαλέξετε. Υπάρχει πάντα το ελαιόλαδο. Ψυχρής έκθλιψης ακόμα καλύτερα. Δοκιμάστε λάδι καρύδας ή κλασικό βούτυρο, όσο κι αν μας λένε να το αποφύγουμε. Το φρέσκο βούτυρο από κατσικίσιο ή βουβαλίσιο γάλα είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων που δυναμώνουν τον οργανισμό και δεν προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες όπως τα σπορέλαια και οι μαργαρίνες. Είναι δε και ανώτερα γευστικά.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση