poppypappa's blog

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ CYBER-BULLYING

Φεβ 201517

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με
αντιπρόσωπο τη μαθήτρια Δρυμώνα Μαρία (Β’Λυκείου) η οποία κατέθεσε τις προτάσεις του σχολείου μας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Το σχολείο μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαχείρισης εκφοβιστικών πράξεων -και κυρίως διαδικτυακών- και για το λόγο αυτό μέσα από τις ερευνητικές εργασίες έχουμε καταλήξει σε κάποια σαφή συμπεράσματα που μπορούν επιγραμματικά να καταγραφούν ως καλές πρακτικές. Τις πρακτικές / προτάσεις μας παρουσίασε η Μαρία στην ημερίδα όπου συμμετείχαν 35 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

 

Γιατί ασχολούμαστε με το φαινόμενο του cyber bullying ;
Το σύγχρονο αυτό φαινόμενο αφορά όλους όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, έχει ταχύτητα διάδοσης , έχει διάρκεια γιατί κανένα μήνυμα δεν μπορεί να διαγραφεί, χρήζει άμεσης αντιμετώπιση γιατί τα περιστατικά μπορεί να έχουν άσχημη κατάληξη. Αλλά , ο πιο σημαντικός λόγος που οφείλουμε να ασχοληθούμε είναι το γεγονός ότι εισβάλει στον προσωπικό μας χώρο. Εκεί ,όπου μέχρι πρότινος ο καθένας μας ένιωθε απόλυτα ασφαλής και προστατευμένος .

Τρόποι αντιμετώπισης

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Το σημαντικότερο είναι η στάση μας ως παρατηρητές η οποία θα πρέπει να διακρίνεται από μηδενική ανοχή όταν πέσει στην αντίληψή μας , από την σαφή θέση αντίθεσης μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα αλλά και την ξεκάθαρη καταδίκη σε όσες συμπεριφορές το συντηρούν .

Σημαντικότατη είναι η ενεργή στάση των παρατηρητών και η έντονη αντίθεσή τους στις αρνητικές πρακτικές αλλά χωρίς βέβαια να ξεχνούμε το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η στήριξη στο θύμα . Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά χρειάζεται σωστή ενημέρωση μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος. Μόνο μαθητές που νιώθουν ασφαλείς μπορούν να αντιδράσουν και να προσφέρουν ουσιαστικά.
Αυτό που θεωρούμε εμείς ότι βοηθάει είναι η εξειδικευμένη ενημέρωση για καθηγητές, μαθητές και γονείς. Όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε και για την αντίδραση μας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ CYBER-BULLYING    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων