Επιδιόρθωση υπολογιστή για τη σωστή λειτουργία του USB token

Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται ότι το USB token δεν λειτουργεί σωστά, ή δεν αναγνωρίζεται καθόλου από τον υπολογιστή μας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους παρακάτω λόγους:

  • Κατά τη ρύθμιση του υπολογιστή σας έχετε χρησιμοποιήσει λάθος driver για το USB token. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα λύνεται αν εγκαταστήσετε ξανά τον driver, επιλέγοντας τη σωστή έκδοση αυτή τη φορά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μάρκα του USB token, την έκδοση Windows και αν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας είναι 32bit ή 64bit. Για να ελέγξετε το τελευταίο μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στον Υπολογιστή μου -> Ιδιότητες.

  • Το USB token δεν υποστηρίζεται από τον υπολογιστή σας, οπότε δεν αναγνωρίζεται καθόλου (συμβαίνει συνήθως όταν έχετε Windows XP). Στα Windows XP λειτουργεί μόνο το USB token 5100 της Safenet. Όσοι αγοράσατε πρόσφατα το USB token, πιθανότατα έχετε αγοράσει το μοντέλο 5110 που λειτουργεί μόνο σε νεότερες εκδόσεις Windows. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, ή να χρησιμοποιήσετε άλλο υπολογιστή.

Συνοψίζοντας, για να λειτουργήσει σωστά το USB token, θα πρέπει να έχει γίνει εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων σε όποιον υπολογιστή θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Ουσιαστικά πρόκειται για τα βήματα 4 και 5 της διαδικασίας απόκτησης του ψηφιακού πιστοποιητικού.

Τα προγράμματα που χρειάζεται να υπάρχουν στον υπολογιστή σας είναι τα παρακάτω (προσοχή, έχει σημασία η σειρά):

1. ο Driver για το USB token,
2. ο Acrobat Reader, και
3. οι Ρυθμίσεις του πιστοποιητικού.

που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο Google Drive:

https://drive.google.com/drive/folders/1Ecq3NQA3qBdBHdYQlWPGCJ7qKXf5WYCr?usp=sharing

Εσείς θα επιλέξετε αυτά που αφορούν τον δικό σας υπολογιστή.

Σχετικά με Ιωάννης Κυριαζής

Ο Ιωάννης Κυριαζής είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής στα Ιωάννινα.
Είναι διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Την περίοδο αυτή είναι υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ψηφιακά Πιστοποιητικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση