Οργάνωση μαθήματος με Έγγραφα (χωρίς ενότητες) στο eclass

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να ξεχωρίσουν το υλικό τους με ενότητες, μπορούν να υιοθετήσουν άλλες λύσεις, που ίσως θεωρήσουν πιο πρακτικές. Μπορούν πχ να οργανώνουν το υλικό τους αποκλειστικά με έγγραφα, ταξινομημένα σε φακέλους, όπως στο παράδειγμα της εικόνας. Στην περίπτωση αυτή ο εκπαιδευτικός δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που του παρέχει η πλατφόρμα (πχ διαδραστικές ασκήσεις), όμως μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα, αν έχει έτοιμα έγγραφα (φωτοτυπίες, .pdf, …).

Για τη διευκόλυνση των μαθητών, προτείνεται τα έγγραφα να ακολουθούν κάποιου είδους ταξινόμηση/οργάνωση. Για να το πετύχουμε αυτό, μπορούμε να ορίσουμε για τους τίτλους να ακολουθούν κάποιο πρότυπο που να περιλαμβάνει το μάθημα και κάποιον αύξοντα αριθμό. Ειδικά αν έχουμε περισσότερα έγγραφα για την ίδια ενότητα, θα πρέπει να είναι εμφανής η διάκριση μεταξύ τους.

Μπορείτε πχ να ονομάσετε τα έγγραφά σας

Φάκελος: ‘Κεφάλαιο 1’
Έγγραφο: ‘Εβδομάδα 1 – Τίτλος ενότητας’,
Έγγραφο: ‘Εβδομάδα 2 – Τίτλος ενότητας’,

Φάκελος: ‘Κεφάλαιο 2’
Έγγραφο: ‘Εβδομάδα 3 – Τίτλος ενότητας’

ή όπως αναφέρονται τα κεφάλαια στο βιβλίο, δηλαδή

Φάκελος: ‘Κεφάλαιο 1’
Έγγραφο: ‘Μάθημα 1 – Τίτλος μαθήματος‘,
Έγγραφο: ‘Μάθημα 2 – Τίτλος μαθήματος‘,

Φάκελος: ‘Κεφάλαιο 2’
Έγγραφο: ‘Μάθημα 3 – Τίτλος μαθήματος

Ο αύξων αριθμός των εγγράφων θα μπορούσε να περιλαμβάνει πχ και κάποια ημερομηνία, όπως πχ την ημερομηνία ανάρτησης του εγγράφου, ή την καταληκτική προθεσμία υποβολής μιας άσκησης. Αν όμως χρησιμοποιήσετε την ημερομηνία, να έχετε υπόψη σας ότι την επόμενη χρονιά θα πρέπει να κάνετε μετονομασία σε όλο σας το υλικό, για να ανταποκρίνεται στις νέες ημερομηνίες. Επομένως, ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί άλλου είδους αύξων αριθμός και όχι η ημερομηνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων