Στην Εύβοια ευδοκιμεί ένα υπέροχο φρούτο, το κυδώνι, που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και υψηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα. Λόγω της στυφής γεύσης του σκεφτήκαμε να το παρασκευάσουμε με τη μορφή του γλυκού κουταλιού. Μια γλυκιά απόλαυση που θα τη χρησιμοποιούμε (όχι καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη), ως συνοδευτικό με το γιαούρτι ή το παγωτό.
Τα παιδιά συμμετείχαν στις διαδικασίες με μεγάλο ενδιαφέρον. Έπλυναν, καθάρισαν, έκοψαν τα κυδώνια. Μέτρησαν τις αναλογίες φρούτου – ζάχαρης, νερού, παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία του βρασμού του, γέμισαν τα γυάλινα βαζάκια. Τα βαζάκια στολίστηκαν Χριστουγεννιάτικα και δόθηκαν στους μαθητές κατά τη Χριστουγεννιάτικη εορτή.
Δημιουργικότητα, συμμετοχή, ενθουσιασμός και προσφορά στο εργαστήριο της Αυτόνομης Διαβίωσης, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Αγλαμίση
Αθανασία Καψοράχη