Με την ευκαιρία των γενεθλίων μιας μαθήτριάς μας σκεφτήκαμε εναλλακτικά και υγιεινά. Αντί να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο στο κλασικό γλυκό κορμό με μπισκότα και σοκολάτα, δώσαμε μια πιο υγιεινή και γευστική νότα αντικαθιστώντας το με ώριμες μπανάνες. Οι μπανάνες προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και υγρασία στο γλυκό, ενώ παράλληλα αποτελούν πλούσια πηγή καλίου και φυτικών ινών. Έτσι, το γλυκό μας γίνεται πιο θρεπτικό και κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Επιπλέον, η κρεμώδης υφή της μπανάνας δημιουργεί μια απαλή και βελούδινη υφή στο γλυκό, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.
Να τα εκατοστίσεις γλυκιά μας Παρασκευή!!!
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Κατερίνα Αγλαμίση
Αθανασία Καψοράχη