Οι ¨Ταπερίστας¨ του 11ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα μετά την συμπλήρωση των διερευνητικών πινάκων για το δεκατιανό γεύμα στο σχολείο.
Προμήθεια γεύματος: Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών προμηθεύεται το δεκατιανό πρόγευμα από το σπίτι, εκτός από την Κυριακή όπου γίνεται αγορά από κατάστημα από το 30% των μαθητών και την Τετάρτη που παρόμοιο ποσοστό το προμηθεύεται από το κυλικείο.
Σκεύος και συσκευασία μεταφοράς γεύματος: Τις καθημερινές χρησιμοποιείται περισσότερο το χαρτί και το αλουμινόχαρτο, που καταλήγουν πάντα στην ανακύκλωση και κατόπιν τα σκεύη από το σπίτι.
Είδος τροφής: Σε σειρά προτεραιότητας χρησιμοποιείται σπιτικό ανεπεξέργαστο γεύμα ως δεκατιανό, κατόπιν σπιτικό επεξεργασμένο και ακολουθεί η προμήθεια από το φούρνο ή το κυλικείο. Την Κυριακή η προμήθεια του δεκατιανού γίνεται από κατάστημα ή ζαχαροπλαστείο.
Είδος ροφήματος: Οι μαθητές δήλωσαν ότι πίνουν αποκλειστικά νερό σε σκεύος μίας χρήσης που φέρνουν από το σπίτι τους, ενώ ένα ποσοστό 15 – 30 % χρησιμοποιεί μπουκάλια μίας χρήσης που στην συνέχεια καταλήγουν στην ανακύκλωση.
Σας παραθέτουμε φωτογραφίες με τους διερευνητικούς πίνακες συμπληρωμένους.