Καλές πρακτικές σύγχρονης ΕξΑε στην πλατφόρμα Webex

Οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν, σε ένα σύντομο εκπαιδευτικό βίντεο, καλές πρακτικές σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το βίντεο δημιουργήθηκε με βάση τις πλέον χρηστικές τακτικές διαχείρισης ήχου και εικόνας, διαμοιρασμού προγραμμάτων και αρχείων καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης με σκοπό να υποστηριχθούν
οι εκπαιδευτικοί στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μπορείτε να δείτε το video εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συνεργασία με τον φορέα Ελλάδα – 2021

Ο ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης θα συνεργαστεί με τον φορέα Ελλάδα – 2021 https://www.greece2021.gr/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αξιοποίηση της Πληροφορικής στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Θεματικοί Άξονες:

1. Πολυμέσα Εκμάθηση του Photoshop και του video editing με το Premiere τα οποία είναι απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών. Εκμάθηση λήψης video και μορφότυπων αποθήκευσης.

2. Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου Το School Press ως εργαλείο δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας, διάχυσης και καινοτομίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Σκοπός της παρούσας εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι το ψηφιακό εργαλείο School Press του ΠΣΔ προκειμένου να μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα ψηφιακού περιοδικό ή εφημερίδα Περιβαλλοντικού Περιεχομένου, αξιοποιώντας το δημιουργικό, συνεργατικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα του εργαλείου.

3. Προγραμματισμός Αξιοποίηση του Scratch στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

4. Συγγραφή εργασιών με αξιοποίηση λογισμικών ΤΠΕ Στο μάθημα διδάσκονται οι βασικοί κανόνες, οι τεχνικές γραφής και τα γλωσσικά μέσα που απαιτούνται με στόχο τη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών (π.χ. στην περιβαλλοντική εκπαίδευση) με αξιοποίηση λογισμικών ΤΠΕ (Mendeley, Scribbr, RescueTime, ResearchGate, Grammarly, ReciteWorks, github κ.α.). Παρουσιάζονται ο στόχος, οι αρχές της επιστημονικής γραφής, τα είδη κειμένων και η χρήση παραθεμάτων και βιβλιογραφικών παραπομπών. Επίσης, παρουσιάζονται και επεξηγούνται τα στάδια οργάνωσης, σχεδιασμού και δομής της εργασίας ως προς το περιεχόμενο, τη μορφή και το ύφος. Θα γίνονται πρακτικές ασκήσεις.

5. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Εκμάθηση των δυνατοτήτων και εξοικείωση με περιβάλλον εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Digifest – Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2021 (Κοζάνη)

http://www.digifest.info/index.php/el/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στις 9/11/2020 η ενδοϋπηρεσιακή διαδικτυακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στις 9/11/2020 η ενδοϋπηρεσιακή διαδικτυακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Αξιοποίηση της Πληροφορικής στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Η επιμορφωτική δράση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σ.E.E. Πληροφορικής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (Βελβεντού-Σιάτιστας, Βεύης-Μελίτης, Γρεβενών και Καστοριάς).

Συμμετείχαν εκπρόσωποι 28 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα (Αρχανών–Ρούβα–Γουβών Ηρακλείου, Δραπετσώνας Αττικής, Φιλίππων Καβάλας, Γρεβενών, Κιλκίς, Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, Νέας Κίου Αργολίδας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Βεύης–Μελίτης Φλώρινας, Αρναίας Χαλκιδικής, Ελευθερίου Κορδελιού-Βερτίσκου Θεσσαλονίκης, Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, Βελβεντού–Σιάτιστας Κοζάνης, Αργυρούπολης Αττικής, Πεταλούδων Ρόδου, Πραμάντων Ιωαννίνων, Παρανεστίου Δράμας, Ανωγείων Ρεθύμνου, Κρεστένων Ηλείας, Μακρινίτσας Μαγνησίας, Κλειτορίας–Ακράτας Αχαΐας, Μεσολογγίου, Κορθίου Άνδρου, Κόνιτσας Ιωαννίνων, Ελευσίνας Αττικής, Σικυωνιών Κορινθίας, Φιλιατών Θεσπρωτίας).

Θεματικοί άξονες της επιμορφωτικής δράσης είναι:

  • Ψηφιακά εργαλεία δημιουργίας πολυμεσικών εφαρμογών: επεξεργασία εικόνας (Photoshop), λήψη και επεξεργασία βίντεο (Premiere)

  • Υπηρεσίες Π.Σ.Δ. – School Press

  • Αξιοποίηση του Scratch στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

  • Συγγραφή εργασιών με αξιοποίηση λογισμικών Τ.Π.Ε.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η επιμορφωτική δράση θα ολοκληρωθεί στις 21/12/2020.

Από δημοσίευμα του https://kozan.gr  στις 10-11-2020

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ανακοινώσεις Δράσεων

ΠΕΚΤΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Κοζάνης στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με σκοπό την παρουσίαση των βασικών δυνατοτήτων του Webex που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτικές συναντήσεις σε Εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν την ειδική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που στάλθηκε στα σχολεία της  Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Ν. Κοζάνης.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις για την σύγχρονη εκπαίδευση  webex θα γίνουν ως εξής :

Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Α/Α Επιμορφωτικές Συναντήσεις Ημερομηνία Ώρα
1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 09-11-20 17:00
2 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 12-11-20 17:00
3 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 16-11-20 17:00
4 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 19-11-20 17:00

Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

Α/Α Επιμορφωτικές Συναντήσεις Ημερομηνία Ώρα
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ 23-11-20 17:00
2 ΕΠΑΛ 25-11-20 17:00
3 ΓΕΛ & ΚΕΣΥ 27-11-20 17:00

Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ανακοινώσεις Δράσεων

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Κοζάνης στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με σκοπό την παρουσίαση των δυνατοτήτων του Webex που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, θα υλοποιήσει τις εξής Δράσεις:

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση αφορά μόνο νεοδιόριστους & αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς:

Δευτέρα 12-10-2020 και ώρα 18.00-19.00                                                                                         Τρίτη 20-10-2020 και ώρα 17.00-18.00

Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλώς Ήρθατε !

.. στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Κοζάνης..

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο