Σεμινάρια – Εκπαιδευτικές δράσεις

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ.) Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Δήμο Σουλίου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τίτλο : «1821 – 2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον» διοργανώνουν εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο:

«Ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου»

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 μέσω της ψηφιακής αίθουσας https://minedu-primary2.webex.com/meet/antoka.

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Αφίσα


Διοργάνωση OPEN WEBINAR

με θέμα «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας». Η Επανάσταση που πέτυχε με δύναμη το «Εμείς».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Ηπείρου, του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου, της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, Μαρίας Παπαευσταθίου, της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών Αικατερίνης Νταμάνη και με το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας. Η διαδικτυακή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στις σχετικές δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου.

            Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 19:00-20:30.

Περισσότερα…


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Με αφορμή την Επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνεται διαδικτυακή, επιστημονική Εσπερίδα, με θέμα:

«Το 1821 στο πλαίσιο της Τοπικής, Εθνικής και Οικουμενικής Ιστορίας: Προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση συμβατικών και διαδραστικών μαθησιακών περιβαλλόντων» 

Περισσότερα…


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 «Ανάδειξη καλών Πρακτικών και Προτάσεων για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, στο πλαίσιο  μιας Κοινότητας Συνεργασίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών-

 Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του  1821»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΙΩΑΝΝΑ Α. ΡΑΜΟΥΤΣΑΚΗ,

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ (ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ)

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, και ώρα 17.00 – 21.15

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 17.15 – 21.15

και Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, και ώρα 17.30 – 21.15

(μέσω της πλατφόρμας Webex, συμβατής με τις Οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.) από τον κόμβο

https://minedu-secondary.webex.com/meet/iramouts

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…


ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ 1821 – 2021

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ.) Ηπείρου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει μία σειρά επετειακών εκπαιδευτικών δράσεων με κεντρικό τίτλο : «1821 – 2021 : Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον».
Στο πλαίσιο της συλλογικής αυτής δράσης οι Σ.Ε.Ε. Γιαννακού Mαρία και Σιούλας Γεώργιος οργανώνουν μία τηλεημερίδα που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της 3ης και 6ης Ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, Άρτας & Πρέβεζας – με τίτλο:
« Μια σύγχρονη οπτική των γεγονότων της Επανάστασης του -21 »
Η τηλεημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.. και θα περιλαμβάνει 3 εισηγήσεις με την ακόλουθη σειρά :

1. «Ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα και τις πηγές του Αγώνα το 2021. Προβλήματα προσέγγισης και ερμηνεία» Εισηγητής: Βλάσης Βλασίδης, Αναπληρωτής καθηγητής σύγχρονης βαλκανικής ιστορίας, επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη.

2. «Η Ελληνική Επανάσταση με τη ματιά των Οθωμανών» Εισηγητής: Νικόλαος Λιάζος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη (**)

3. «Σκέψεις για την έννοια της ελληνικότητας και την ελληνική εθνική ταυτότητα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου» Εισηγητής: Ιωάννης Μάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη.
Στη διάρκεια της τηλεημερίδας οι συμμετέχοντες θα δύνανται να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους στους εισηγητές.
Για την είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα Webex Meetings, οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν τον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο της αίθουσας διεξαγωγής της τηλεημερίδας: https://minedu-primary.webex.com/join/gsioulas
Για την καλύτερη οργάνωση της τηλεημερίδας και για τη χορήγηση Βεβαιώσεων Συμμετοχής σας παρακαλούμε να δηλώσετε την επιθυμία συμμετοχής σας μέχρι και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2020 στη φόρμα: http://bit.ly/3tUzwTG

ΑΦΙΣΑ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑΣ


Επιμορφωτική συνάντηση από την Σ.Ε.Ε. ΠΕ02 κα Μαρία Παπαευσταθίου.

Προσκαλούνται οι Εκπαιδευτικοί ΠΕ02 σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Η εξ αποστάσεως διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας Webex. Προβληματισμοί-Εμπειρίες-Διδακτικές προτάσεις», που θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 22-12-2020 και ώρα 19.00-20.30. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των παρακάτω σχολικών μονάδων:

ΠΕ02 των Σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και των Σχολικών Μονάδων της Περ. Ενότητας Ιωαννίνων : 1o, 8o, Εσπερινό Ιωαννίνων, Ανατολής, Κατσικά, Κόνιτσας, Μετσόβου, Γυμνάσιο με Λ.Τ. Χρυσοβίτσας, Γυμνάσιο με Λ.Τ. Πραμάντων, Εκκλησιαστικό Βελλάς και Ιδιωτικό «Γένεσις», 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων,7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, Γυμνάσιο Δουραχάνης, Γυμνάσιο Κόνιτσας, Ιδιωτικό Γυμνάσιο “Γένεσις”,  Γυμνάσιο Μετσόβου,  Γυμνάσιο Κατσικά, Εσπερινό Γυμνάσιο Ιωαννίνων


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΕΔΙΕΚ) Ηπείρου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Ηπείρου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Η Διαχείριση του Άγχους στη σχολική κοινότητα  σε περίοδο πανδημίας»

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της σχολικής κοινότητας στη διαχείριση του άγχους σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία μας προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ανοίκειες συνθήκες και μια δύσκολη καθημερινότητα λόγω της συγκυρίας του Covid 19.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με εκπαιδευτή  τον κ. Κούτρα Βασίλειο, Καθηγητή Αγωγή Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικό Διευθυντή Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Θα έχει διάρκεια 6 συνολικά ωρών, τρεις δίωρες παιδαγωγικές συναντήσεις οι οποίες  θα πραγματοποιηθούν από τις  18:00 – 20:00, τις ημέρες:

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
1η διαδικτυακή συνάντηση Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου Τρίτη 8 Δεκεμβρίου
2η διαδικτυακή συνάντηση Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου Παρασκευή 15  Ιανουαρίου
3η διαδικτυακή συνάντηση Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

 

Περισσότερα …


«Σκέψεις και προ(σ)κλήσεις. Σκεφτόμαστε για/με τα παιδιά…»

Η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπ/κού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου, διοργανώνουν σεμινάριο που αναφέρεται  σε σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την προσαρμογή και τις σχέσεις στο σχολικό περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τα αιτήματα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Το σεμινάριο με τίτλο «Σκέψεις και προ(σ)κλήσεις. Σκεφτόμαστε για/με τα παιδιά…» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα γίνει διαδικτυακά και θα έχει διάρκεια 30 ωρών, δέκα  τρίωρες διαλέξεις με βάση το πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Στόχοι  του σεμιναρίου είναι:

– Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα ψυχική υγείας, προσαρμογής των μαθητών και σχέσεων στο χώρο του σχολείου.

– η συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στον ψυχισμό και διαπερνούν τις σχέσεις μεταξύ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

– η ολιστική θεώρηση και κατανόηση διαστάσεων των ανθρωπίνων σχέσεων που διαπερνούν αναπόφευκτα τις σχέσεις και εμπειρίες που αφορούν στο σχολικό πλαίσιο.

Υπάρχει η δυνατότητα για συμμετοχή 150 εκπαιδευτικών και η κατανομή θα γίνει 50% σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και 50% σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας. Σε περίπτωση συγκέντρωσης μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων θα γίνει κλήρωση και από κάθε σχολείο θα επιλεγεί  ένας εκπαιδευτικός.

 Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν το 90% των διαλέξεων.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/W8qR9d1cBn6usmPh6 έως την Παρασκευή 30/10/2020 και ώρα 12:00.

Όσοι επιλεγούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση email που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους.Την  Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020  (από 8.30΄ π.μ. έως 13.00΄ π.μ.),  θα πραγματοποιηθεί   στο  Δ.Σ. Λούρου  επιμορφωτικό  σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, οι οποίοι διδάσκουν στη Γ & Δ΄ τάξη των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων 6ης Ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης  Πρέβεζας:

1ο – 2ο – 3ο Δ.Σ. Φιλιππιάδας,  Δ.Σ. Νέας Κερασούντας,  Δ.Σ. Θεσπρωτικού,  Δ.Σ. Λούρου, Δ.Σ. Ωρωπού,  Δ.Σ. Μεσοποτάμου, 1ο – 2ο Δ.Σ. Καναλακίου,  1ο – 2ο Δ.Σ. Πάργας.   Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι:  Βασιλείου Κλεοπάτρα (Σ.Ε.Ε. – ΠΕ70), Σιούλας Γεώργιος (Σ.Ε.Ε. – ΠΕ70) και Λισγάρα Φωτεινή (Δ/ντρια 9ου ΔΣ Άρτας), οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τα εξής θέματα:

 1. Παιδαγωγική πρόταση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας της Γ΄ & Δ΄ τάξης.
 2. Παιδαγωγική προσέγγιση της Ιστορίας της Γ΄ & Δ΄ τάξης μέσω του μοντέλου της ΄΄Ανεστραμμένης τάξης΄΄.Λήψη αρχείου


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κα Κλεοπάτρα Βασιλείου, κα Γιαννακού Μαρία, και κ. Σιούλας Γεώργιος, διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα:

«Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνιακές δυσλειτουργίες στο δημοτικό σχολείο»

για τους Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων της 2ης, 3ης και 6ης ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης  Ιωαννίνων και Άρτας:

α)  Τη Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,

      ώρες: 09:00΄- 12:00΄

β)  Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο  Άρτας,

     ώρες:  09:00΄- 12:00΄


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κα. Γιαννακού Μαρία, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννη Φύκαρη με θέμα:
«Διδακτικές βιωματικές προσεγγίσεις στα Ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία»
Τα επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς (και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) που διδάσκουν στα κάτωθι Ολιγοθέσια σχολεία της 3 ης Ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων: Δ.Σ Αμφιθέας, Δ.Σ Βοτονοσίου, Δ.Σ Μικρού Περιστερίου, Δ.Σ Μηλιωτάδων, Δ.Σ Χρυσοβίτσας, Δ.Σ Ανηλίου, Δ.Σ Μηλέας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020,και ώρα 08:15΄-13:15΄.
Την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου τα προαναφερθέντα σχολεία θα παραμείνουν
κλειστά.
Πρόγραμμα
08:15΄-08:30΄ προσέλευση
08:30΄-09:15΄ Ιωάννης Φύκαρης «Παρουσίαση δεδομένων για τα Ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία στην Ελλάδα και διεθνώς»

09:15΄-10:45΄ Ιωάννης Φύκαρης «Βιωματική διδακτική προσέγγιση των Ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων μέσω κριτικών αναφορών βιντεοσκοπημένης διδασκαλίας»

10:45΄-11:15΄ διάλειμμα

11:15΄-12:45΄ Χριστόδουλος Φανιόπουλος ΣΕΕ ΠΕ70 ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Ταραντσόπουλος Προϊστάμενος 2/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Νησίου Εδέσσης «Παρουσίαση του λογισμικού ΒΟΡΑΣ- διασύνδεσης Ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων με τη χρήση νέων τεχνολογιών»
12:45΄-13:15΄ συζήτηση – συμπεράσματα


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κα. Γιαννακού Μαρία, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», κ. Βασίλη Κούτρα με θέμα:

«Η διαχείριση της σχολικής τάξης»

Τα επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς (και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) που διδάσκουν στα κάτωθι σχολεία της 3ης Ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης  Ιωαννίνων:

8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,

18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,

και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της παλιάς Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 08:15΄-13:15΄.

      Την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου τα προαναφερθέντα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

                                     Πρόγραμμα

08:15΄-08:30΄      προσέλευση

08:30΄-08:50΄      Μαρία Γιαννακού «Ζητήματα διαχείρισης σχολικής τάξης»

08:50΄-09:30       Βασίλης Κούτρας  «Διαχείριση της τάξης και διαχείριση συγκρούσεων στον χώρο του σχολείου»

09:30΄ -10:00΄     συζήτηση

10:00΄- 10:30΄     διάλειμμα

10:30΄- 13:15΄     βιωματικά εργαστήρια


Η ΣΕΕ ΠΕ03 Μαθηματικών Αφροδίτη Χατσίδου θα πραγματοποιήσει δύο επιμορφωτικά σεμινάρια Μαθηματικών στους Νομούς Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Θέμα των σεμιναρίων είναι: Πανελλήνιες εξετάσεις: προετοιμασία, προοπτικές, προβληματισμοί. Επιλογή των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών και επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις: Μερικές διαπιστώσεις που συμβάλουν στην ανατροφοδότηση της διδασκαλίας των Μαθηματικών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου  2020 και ώρες 10.30 π.μ.-2.00 μ.μ στην  Αίθουσα Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σκουφά (Κεντρική Πλατεία Άρτας). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην  Άρτα και θα το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των νομών Άρτας και Πρέβεζας.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου  2020 και ώρες 10.30 π.μ.-2.00 μ.μ στο  Αμφιθέατρο π.ΤΕΙ Ηγουμενίτσας  (Ειρήνης και Φιλίας 1, 46100 Ηγουμενίτσα).

Στις εκδηλώσεις  αυτές , θα γίνει βράβευση ανά νομό, των  μαθητών που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς  της ΕΜΕ ΘΑΛΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Σκοπός των σεμιναρίων  αυτών είναι  μέσω μιας ανατροφοδοτούμενης διαλογικής συζήτησης η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τη διδασκαλία και τη μάθηση των μαθηματικών.


Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06 σχολικών μονάδων Θεσπρωτίας που διδάσκουν στην Ε΄ Τάξη και στην ΣΤ΄ Τάξη να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου σε συνεργασία με την με το ΕΚΑΒ της 7 ης Περιφέρειας (Τομέας Ηγουμενίτσας) με θέμα:

«Εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών»

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια οργανώνονται από την κα. Ντόκα Αγλαΐα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 5 ης Ενότητας, την κα. Νάτση Χάιδω, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ05 και την κα. Κεραμίδα Αρετή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ06.
Το πρώτο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη,
5 Μαρτίου 2020 και ώρα 9:00΄ – 13:00΄ για τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ Τάξης της
5 ης Ενότητας σχολικών μονάδων Θεσπρωτίας (εξαιρούνται 1/θεσια) και τους
εκπαιδευτικούς ΠΕ05 Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας (Γαλλικής Γλώσσας) στο
Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα.

Το δεύτερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή,
6 Μαρτίου 2020 και 9:00΄ – 13:00΄ στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην
Ηγουμενίτσα για τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ Τάξης της 5 ης Ενότητας σχολικών
μονάδων Θεσπρωτίας (εξαιρούνται 1/θεσια) και τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06
Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας (Αγγλικής Γλώσσας) που διδάσκουν εκείνη την
ημέρα στο 1 ο , 2 ο , 3 ο , 4 ο , 5 ο Δ.Σ Ηγουμενίτσας.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αικατερίνη Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με τους/τις νηπιαγωγούς της 2ης ενότητας σχολικών μονάδων του νομού Άρτας  με θέμα:

«Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Τα βιωματικά σεμινάρια οργανώνονται σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας και θα υλοποιηθούν, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα τους, σε ομάδες σχολείων. Τα βιωματικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο, τις ημερομηνίες και τις ώρες που προβλέπει ο  πίνακας.

Εισηγήτριες του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι η κα Θεοδοσία Κομηλάγιου-  Κοινωνιολόγος, η κα Μαρία Μπακέλα- Κοινωνική Λειτουργός και η κα  Σπυριδούλα Φλώρου- Κοινωνική Λειτουργός,  επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας.


Πραγματοποίηση   δύο (2) επιμορφωτικών  σεμιναρίων για εκπ/κούς των σχολικών μονάδων της 6ης Ενότητας – ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, Π.Ε. Πρέβεζας, με θέμα:

     «Δημιουργία &Διαχείριση Ιστολογίου (blog) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»

 1. Το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, από τις 8:30΄ ως τις 13:00΄, και αφορά τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία: 1ο – 2ο – 3ο Φιλιππιάδας, Ν. Κερασούντας, Θεσπρωτικού, Λούρου, Ωρωπού, Ν. Γοργομύλου και  Αγίου Γεωργίου.
 2. Το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 8:30΄ ως τις 13:00΄, και αφορά τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία: 1ο – 2ο Καναλλακίου, 1ο – 2ο Πάργας, Αγιάς, Ανθούσας Χειμαδιού, Μεσοποτάμου, Βουβοποτάμου.

       Το κάθε σχολείο θα εκπροσωπείται από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο ή από έναν εκπαιδευτικό που θα επιλέξει ο εκάστοτε Σύλλογος Διδασκόντων. Στα ολιγοθέσια προτείνεται να συμμετάσχει ο εκπ/κός που δεν συμμετείχε σε προηγούμενες επιμορφώσεις.

      Τα σεμινάρια οργανώνονται σε συνεργασία με τον ΣΕΕ Πληροφορικής ΠΕ86 -ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, Μπασούνα Αθανάσιο, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής των σεμιναρίων.


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κα. Κλεοπάτρα Βασιλείου, κα. Γιαννακού Μαρία, κ. Σιούλας Γεώργιος, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 οι οποίοι διδάσκουν στη Δ΄ τάξη των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων της 2ης, 3ης και 6ηςενότητας Α/θμιας Εκπ/σης  Ιωαννίνων και Άρτας,  ως εξής:

α)  Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων          (είσοδος και από τη νότια πύλη της Ακρόπολης Ιτς Καλέ)

ώρες:  09:15΄-13:45΄

β) Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας,

ώρες: 08:15΄-13:15΄

Με θέματα:

 1. Παιδαγωγική πρόταση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της  Γλώσσας της Δ΄ τάξης
 2.  Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Μελέτης Περιβάλλοντος της Δ΄ τάξης
 3. Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Ιστορίας της Δ΄ τάξης

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νικόλαος Σουτόπουλος (ΠΕ70), Κλεοπάτρα Βασιλείου (ΠΕ70), Παναγιώτης Βολάκης (ΠΕ01) & Μαρία Παπαευσταθίου (ΠΕ02) θα πραγματοποιήσουν διασχολική επιμορφωτική ημερίδα και βιωματικό σεμινάριο για την «Εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών παιδιών στο ελληνικό σχολείο» με τους εκπαιδευτικούς της 4ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και με τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Κόνιτσας (Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 8:15΄ έως 13:15 (ή και 14.00΄) στην Αίθουσα  εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας (Δημαρχείο) (τηλ. 26553 60326), με τις παρακάτω θεματικές:

 • «Το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Ζήτημα σε Ευρώπη και Ελλάδα»
 • «Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε παιδιά πρόσφυγες/ μετανάστες στο ελληνικό σχολείο»
 • «Το ψυχολογικό τραύμα σε παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες»
 • «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q.) ως παράγοντας μάθησης και οι συμβουλευτικές δεξιότητες του Εκπαιδευτικού»
 • «Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η εκπαίδευση των προσφύγων/μεταναστών»


Θα διεξαχθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για τις Β’ και Γ’ τάξεις της 1ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Ιωαννίνων, από την κ. Ευδοξία Σακελλαροπούλου σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Σιούλα,  Σ. Ε. Ε. ΠΕ70, ως εξής:

Α.  Την Τρίτη, 11-02-2020 και ώρες 8:30’ έως 13:15’, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Β’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της 1ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Ιωαννίνων (1/θ & Πολυθέσια άνω των 6/θεσίων), με θεματικές:

 1. «Η διαχείριση της σχολικής τάξης: Μορφές – αιτίες – αντιμετώπιση της μαθητικής αταξίας και διαχείριση της πολυμορφίας ιδιαιτεροτήτων»
 2. «Διδακτικές πρακτικές στη Μελέτη Περιβάλλοντος της Β’ Δημοτικού»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Β.  Την Τετάρτη, 19-02-2020, και ώρες 8:30’ έως 13:15’, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Γ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της 1ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Ιωαννίνων (2/θ, 3/θ & Πολυθέσια άνω των 6/θεσίων), με θεματικές:

 1. «Η διαχείριση της σχολικής τάξης: Μορφές – αιτίες – αντιμετώπιση της μαθητικής αταξίας και διαχείριση της πολυμορφίας ιδιαιτεροτήτων»
 2. «Διδακτικές πρακτικές στη Μελέτη Περιβάλλοντος της Γ’ Δημοτικού»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.


Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ70 της  5ης Ενότητας Θεσπρωτίας που διδάσκουν στην Δ΄ Τάξη να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο που διοργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέματα:

 • Η Τοπική Ιστορία στην τάξη και τα ψηφιακά εργαλεία για τη διδασκαλία της
 • Η Μουσική Παιδεία στην Αρχαία Ελλάδα

          Το επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 9:15΄ – 13:15΄ στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα για τους εκπαιδευτικούς της Δ΄ Τάξης πολυθέσιων σχολείων. Εισηγητές θα είναι η κα. Ντόκα Αγλαΐα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 5ης Ενότητας και η κα. Νικολάου Ειρήνη, μέλος ΕΕΠ του Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, κ. Γιαννακού Μαρία, κ. Σιούλας Γεώργιος, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 οι οποίοι διδάσκουν στη Γ΄ τάξη  των Δημοτικών Σχολείων της 2ης, 3ης και 6ης ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης  Ιωαννίνων και Άρτας,  ως εξής:

α)  Την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Άρτας,

     ώρες:  08:15΄-13:15΄

β)  Την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων,

    ώρες: 08:15΄-13:15΄

Με θέματα:

 1. «Παιδαγωγική πρόταση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας της Γ΄ τάξης»
 2. «Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Μελέτης Περιβάλλοντος της Γ΄ τάξης»
 3. «Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Ιστορίας της Γ΄ τάξης»

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03 Μαθηματικών Χατσίδου Αφροδίτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το ΠΕΚΕΣ Ηπείρου διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ΠΕ03. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

«GeoGebra – Συγγραφή ηλεκτρονικών μαθηματικών τύπων και δημιουργία σχημάτων».

Αντικείμενο και στόχοι του σεμιναρίου είναι:

 • η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στον χειρισμό του λογισμικού GeoGebra
 • η εκμάθηση απλών τεχνικών για τη δημιουργία εφαρμογών παρουσίασης και αλληλεπίδρασης με το GeoGebra
 • η γνωριμία με την κοινότητα και τις υπηρεσίες του GeoGebra (forum, wiki, διαμοιρασμός εφαρμογών)
 • η εκμάθηση συγγραφής μαθηματικών τύπων και σχημάτων και η εισαγωγή τους σε ηλεκτρονικό αρχείο κειμένου.

Το σεμινάριο θα είναι τρίμηνης διάρκειας 65 ωρών, από Τετάρτη  15/1/2020 έως και Παρασκευή 3/4/2020

Η μέθοδος διδασκαλίας θα είναι μικτή. Θα αποτελείται από εξ αποστάσεως εκπαίδευση δώδεκα εβδομάδων με χρήση υπολογιστή και από τρεις δια ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις πέντε διδακτικών ωρών η κάθε μία.

Οι επιμορφούμενοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους και να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κάθε εβδομάδα θα τους ανατίθενται εργασίες κατασκευών GeoGebra, τις οποίες θα υποβάλουν μέσω πλατφόρμας moodle.

Το σεμινάριο αυτήν την στιγμή υλοποιείται στους τρεις νομούς της Ηπείρου (Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα) και από τις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς και για το νομό Θεσπρωτίας.

Αφίσα σεμιναρίου


Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Σιούλας Γεώργιος σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πρέβεζας (Ε.Κ.Φ.Ε.),  θα πραγματοποιήσει δύο (2) επιμορφωτικά σεμινάρια, για τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των σχολικών μονάδων της 6ης Ενότητας  Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας  με θέμα:

«Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης με πειραματικές δραστηριότητες»

Τα σεμινάρια θα γίνουν στον χώρο των εργαστηρίων του Ε.Κ.Φ.Ε. Πρέβεζας (Κολοκοτρώνη 1, στο χώρο του 2ου Λυκείου Πρέβεζας, τηλ. 2682024135), ενώ την παρουσίαση των πειραμάτων θα κάνει η Φυσικός & Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Πρέβεζας, κα Γιαννούλα Πανταζή.

 1. Το 1ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:30 π.μ. ως τις 13:00 μ.μ., και αφορά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Ε΄ τάξη των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων: 1ο – 2ο – 3ο Φιλιππιάδας, Νέας Κερασούντας, Θεσπρωτικού, Λούρου, Ωρωπού, Μεσοποτάμου, Βουβοποτάμου,  1ο – 2ο Καναλακίου,                   1ο – 2ο Πάργας,  Αγιάς.
 2. Το 2ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, από τις 8:30 π.μ. ως τις 13:00 μ.μ., και αφορά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη ΣΤ΄ τάξη των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων: Νέου Γοργόμυλου,  Αγίου Γεωργίου, 1ο  – 2ο – 3ο Φιλιππιάδας,                   Νέας Κερασούντας, Θεσπρωτικού, Λούρου, Ωρωπού, Χειμαδιού, Μεσοποτάμου,                                       1ο – 2ο Καναλακίου,  1ο – 2ο Πάργας,  Ανθούσας.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, κ. Γιαννακού Μαρία, κ. Σιούλας Γεώργιος, ΠΕ70, διοργανώνουν επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 οι οποίοι διδάσκουν στη Β΄ τάξη των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων της 2ης, 3ης και 6ης ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και Άρτας:

α)  1ο Δημοτικό σχολείο  Άρτας, Δευτέρα, 20-01-2020, ώρες: 08:15΄-13:15΄

β)  Δημοτικό σχολείο Πεδινής Ιωαννίνων, Τρίτη, 21-01-2020, ώρες: 08:15΄-13:15΄

Με θέματα:

 1. Παιδαγωγική πρόταση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας της Β΄ τάξης
 2. Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Μελέτης Περιβάλλοντος
 3. Παιδαγωγική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Β΄ τάξης

Η κ. Δήμητρα  Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 σε συνεργασία με την  κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 διοργανώνουν συνάντηση με θέμα: «Ευκαιρίες συμμετοχής της κοινότητας των εκπαιδευτικών προσχολικής εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+».

Η συνάντηση αφορά την ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες συμμετοχής της κοινότητας των εκπαιδευτικών προσχολικής εκπαίδευσης στο Erasmus+ και για την υποστήριξη που παρέχεται στους ενδιαφερόμενες/ους, σε όλα τα στάδια, από τις Εθνικές Υπηρεσίες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ώρα 13:00 μ.μ.-14:00 μ.μ.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03 Μαθηματικών ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου οργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Η συνδιδασκαλία στο πλαίσιο της εφαρμογής τους στα ΕΠΑΛ». Η επιμόρφωση απευθύνεται στους Μαθηματικούς που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ. Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων και  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στα Ιωάννινα στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από τις 12:00 έως τις 13:30


Οι  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 2ης Ενότητας Προσχολικής Αγωγής ΠΕ 60 και 6ης Ενότητας σχολικών μονάδων ΠΕ70 Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Γεώργιος Σιούλας οργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τους/τις νηπιαγωγούς της 2ης ενότητας σχολικών μονάδων του νομού Άρτας καθώς και τους/τις εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων 6ης ενότητας σχολικών μονάδων των νομών Άρτας, με θέμα:

«Σχολικές δράσεις για το περιβάλλον και την Αειφορία : Το άνοιγμα του σχολείου στις τοπικές κοινωνίες»

Εισηγητές του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα είναι οι κ.κ. Κώστας Γαβριλάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο γνωστικό αντικείμενο: «Περιβάλλον-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Θωμάς Λώλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, Ευάγγελος Αναγνώστου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Άρτας και Ασπασία Ίσαρη, Υπεύθυνη λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Αράχθου Ν. Άρτας.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα συμμετέχουν οι νηπιαγωγοί της 2ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης του νομού Άρτας και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Άρτας: Άνω Καλεντίνης, Μηλεών Πηγών, Μεσοπύργου, Πλατάνου Αστροχωρίου και Σκουληκαριάς.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8:30΄ έως 13:30΄μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Άρτας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 02 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Μαρία Παπαευσταθίου καλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ02 των των ΓΕ.Λ: 1ο,8ο και Εσπερινό Ιωαννίνων, Ανατολής, Κατσικά, Κόνιτσας, Μετσόβου, Εκκλησιαστικό Βελλάς, Γυμνάσιο-ΛΤ Χρυσοβίτσας, Γυμνάσιο-ΛΤ Πραμάντων και Ιδιωτικό «Γένεσις» σε επιμορφωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:00 -14:00 μ. μ., στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων.
Το θέμα της επιμορφωτικής ημερίδας είναι:
«Διδασκαλία και αξιολόγηση των Φιλολογικών μαθημάτων
(Αρχαία Ελληνικά-Ιστορία) στο Λύκειο».
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με διδακτικές προτάσεις, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. pekes@ipeir.pde.sch.gr ή στο pmaroula@gmail.com, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη κατανομή του χρόνου.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 02 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Μαρία Παπαευσταθίου καλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ02 των Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας σε επιμορφωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:00 -14:00 μ. μ., στο «Πάνθεον».
Το θέμα της επιμορφωτικής ημερίδας είναι:
«Διδασκαλία και αξιολόγηση των Φιλολογικών μαθημάτων
(Αρχαία Ελληνικά-Ιστορία) στο Λύκειο».
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με διδακτικές προτάσεις, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. pekes@ipeir.pde.sch.gr ή στο pmaroula@gmail.com, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη κατανομή του χρόνου.


H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ) Ηπείρου – Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ), το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η UNICEF, η INTERSOS Hellas και το SOLIDARITY NOW συνδιοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων με θέμα:

«Διαφορετικές Ταυτότητες – Ίδια Δικαιώματα:
Παιδιά Πρόσφυγες σε ένα Σχολείο για Όλους»

που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 17 (08:30 – 20:00) και 18 (08:30 – 14:00) Δεκεμβρίου 2019, στη Φρόντζου Πολιτεία.

Το διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται, κατά σειρά προτεραιότητας:
α) Στους/στις εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου (ΠΕ60, ΠΕ70 & εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) που διδάσκουν σε Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) και σε Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.).
β) Στους/στις Διευθυντές/ντριες ή Υποδιευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου, όπου λειτουργούν Δ.Υ.Ε.Π. και Τ.Υ.
γ) Σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου (ΠΕ60, ΠΕ70 & εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) που στις τάξεις τους φοιτούν παιδιά πρόσφυγες, καθώς και σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης.
Οι σχολικές μονάδες από 3/θ και άνω, έχουν τη δυνατότητα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να επιλέξουν έναν εκπαιδευτικό – επιπλέον του εκπαιδευτικού της Τ.Υ. – ο οποίος θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
δ) Στους Σ.Ε.Π. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ) Ηπείρου.
ε) Σε εκπαιδευτικούς ΜΚΟ και φοιτητές/τριες, προπτυχιακούς/κές και μεταπτυχιακούς/κές, που παρακολουθούν παραδόσεις διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 32 ώρες και υλοποιείται ως εξής:
1. Διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα δια ζώσης: 17 ώρες.
2. Επιμορφωτικό πρόγραμμα δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας : 32 ώρες συνολικά.

Οι συμμετέχοντες/χουσες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή: α) είτε στο συνολικό επιμορφωτικό πρόγραμμα 32 ωρών – διά ζώσης διημερίδα και εξ αποστάσεως πλατφόρμα, β) είτε αποκλειστικά στη διά ζώσης διημερίδα 17 ωρών.

Οι θεματικές ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος, με έμφαση σε Βιωματικά Εργαστήρια, είναι:
– Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στο σχολείο και τη σχολική τάξη
-Διαπολιτισμική και Διγλωσσική Εκπαίδευση
-Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης-Ξένης Γλώσσας
-Διαφοροποιημένη Διδασκαλία & Υποστηρικτικοί Θεσμοί
Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι να αναδείξει, με βιωματικό τρόπο, θέματα σχετικά με συμπεριληπτικές πρακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις και να προτείνει τεχνικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας, με στόχο την εφαρμογή τους σε πολυπολιτισμικά και πολυγλωσσικά σχολικά περιβάλλοντα.
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης 17 ή 32 ωρών
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/1ol78Pgc8HjcY8KoSt8nT08Rybw6pI6CI96kWUZJLrHM/edit

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ και του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου
Η ΠρόεδροςΕυδοξία Σακελλαροπούλου
Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια
ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

 • Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών της Ε΄ Δημοτικού με πειραματικές δραστηριότητες
 • Νέες παιδαγωγικές – διδακτικές προσεγγίσεις στο νέο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Ε΄ Δημοτικού

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί από την κα. Ντόκα Αγλαΐα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 5ης Ενότητας και τον κ. Βασίλη Νούση, Υπεύθυνο ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας, την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 9.00΄- 13.00΄ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ 70 που διδάσκουν στην Ε΄ Τάξη των πολυθέσιων Δημοτικών Σχολείων ΠΕ Θεσπρωτίας.


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποιούν επιμορφωτικό σεμινάριο/εργαστήριο συνεργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι Δ/ντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών στα οποία λειτουργούν Τμήματα Ένταξης καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο/εργαστήριο συνεργασίας θα διεξαχθεί την Τρίτη26 Νοεμβρίου 2019, και ώρες από 08:30΄ π.μ. έως 13:30΄ μ.μ. στο Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας, κτίριο Φιλοσοφικής (Φιλολογίας) 1ος όροφος, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», με θέματα:

α) Παρουσίαση του εκπαιδευτικού λογισμικού εκμάθησης της ανάγνωσης iread. Βιωματική εξοικείωση σε υπολογιστικό περιβάλλον.

β) Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Τμημάτων ένταξης. Συζήτηση – ανάδειξη προβλημάτων – προτάσεις.


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Ευδοξία Σακελλαροπούλου και Νικόλαος Σουτόπουλος πραγματοποιούν επιμορφωτικό σεμινάριο με τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης – 1ης και 4ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας – το οποίο θα υλοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 8:30΄ έως 13:15΄ στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας με τις παρακάτω θεματικές:
1. «Η Διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς των μαθητών/τριών στη σχολική τάξη» και
2. «Διδακτικές πρακτικές στο νέο εγχειρίδιο των Μαθηματικών της Ε΄ τάξης»


Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό νηπιαγωγείο».

Το σεμινάριο αφορά τους/τις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς ΠΕ60 των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (Δ.Υ.Ε.Π.) του Νομού Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ) Ιωαννίνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου και το Εργαστήριο Μουσικής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν παιδαγωγικές συναντήσεις με βιωματικές δειγματικές διδασκαλίες οι οποίες απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των ολιγοθέσιων σχολικών μονάδων της 5ης Ενότητας Ν. Ιωαννίνων και θα υλοποιηθούν από την κα. Αγλαΐα Ντόκα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 5ης Ενότητας και την κα. Ειρήνη Νικολάου, μέλος ΕΕΠ του Π.Τ.Δ.Ε. με θέμα:
«Σχεδιασμός Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στο μάθημα της Γλώσσας και της Μουσικής»
Σκοπός είναι η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών για τη βελτιστοποίηση της παιδαγωγικής και διδακτικής πράξης και την επίτευξη των εκπαιδευτικών σκοπών. Τα βιωματικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
• Τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 9:30΄ – 12.30΄ στο Εργαστήριο Μουσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Δουρούτη, 2ος όροφος) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων: Κάτω Κρυφοβού, Ασβεστοχωρίου, Αβγού και Ρωμανού.

• Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 9:30΄ – 12.30΄ στο Εργαστήριο Μουσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Δουρούτη, 2ος όροφος) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων: Επισκοπικού, Νέας Μουσιωτίτσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Δουραχάνης.


Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με την κ. Μαρία Τοπολιάτη, Νηπιαγωγό, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο στην εκπαιδευτική ρομποτική με θέμα: «Προσεγγίζοντας βασικές έννοιες προγραμματισμού στο νηπιαγωγείο». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, στο 27ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 6:00 μ.μ.-8:30 μ.μ. και είναι προαιρετικό για τις/τους νηπιαγωγούς του Νομού Ιωαννίνων.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03 Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αφροδίτη Χατσίδου διοργανώνει 4 (τέσσερις) επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς Μαθηματικών (ΠΕ03) που υπηρετούν σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ν. Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν:
1. την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στην Άρτα στο 1 ο Γυμνάσιο Άρτας από τις 12:00 έως τις 13:30
2. την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ηγουμενίτσα στο πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ από τις 12:00 έως τις 13:30
3. την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 στα Ιωάννινα στο 2 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων από τις 12:00 έως τις 13:30
4. την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στην Πρέβεζα στο 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας από τις 12:00 έως τις 13:30
Θέμα σεμιναρίου: «Η Μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων: Εθνομαθηματικά και άλλες προσεγγίσεις στην Μαθηματική Εκπαίδευση των προσφύγων».


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αρετή Κεραμίδα διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΠΕ06 του Ν. Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων και ώρες 12:00-14:00 με θέμα:

«Η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο: Μεθοδολογική προσέγγιση για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού»


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αρετή Κεραμίδα διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΠΕ06 του Ν. Θεσπρωτίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και ώρες 12:00-14:00 με θέμα:

«Η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο: Μεθοδολογική προσέγγιση για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού»


Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΑΡΙΑΔΝΗ, Π.Ε. Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια με θέμα «Χτίζοντας στις Δυνάμεις μας, ονειρευόμαστε το Αύριο».

Εισηγήτρια των σεμιναρίων θα είναι η κ. Κωνσταντίνα Ζιάγκου, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος (Dipl.Psych, M.Sc) Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη. Τα σεμινάρια θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60 του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου και θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πάνθεον» στις 12, 14/11/2019.


Οι  Συντονίστριες  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Κλεοπάτρα Βασιλείου και Μαρία  Γιαννακού θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, που διδάσκουν στην στην Α΄ τάξη Δημοτικών Σχολείων της 2ης και 3ης ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και Άρτας, με θέματα:
1. Διδακτική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού
2. Διδακτική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Α΄ Δημοτικού

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα στις 25-11-2019 και στα Ιωάννινα στις 26-11-2019.


Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Σιούλας Γεώργιος οργανώνει βιωματικά σεμινάρια για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 του νομού Πρέβεζας με θέμα:

«Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Τα βιωματικά σεμινάρια οργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νομού Πρέβεζας (ΚΕΠΡΟΝΑΠ) και θα υλοποιηθούν, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα τους, σε ομάδες σχολείων στις 11, 20, 21/11/2019 και 4,5,6/12/2019.

Εισηγητές του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι ο κ. Γέρος Γεώργιος (Επιστημονικά Υπεύθυνος – Κοινωνιολόγος) και η κα Πασσατζόγλου Μαρία (Στέλεχος Πρόληψης – Ψυχολόγος), επιστημονικά στελέχη του ΚΕΠΡΟΝΑΠ.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αικατερίνη Παπαγεωργίου οργανώνει βιωματικά σεμινάρια για τους/τις νηπιαγωγούς του νομού Πρέβεζας με θέμα:

«Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Τα βιωματικά σεμινάρια οργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νομού Πρέβεζας (ΚΕΠΡΟΝΑΠ) και θα υλοποιηθούν, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα τους, σε ομάδες σχολείων στις 12, 13, 19, 22/11/2019.

Εισηγητές του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι ο κ. Γέρος Γεώργιος (Επιστημονικά Υπεύθυνος – Κοινωνιολόγος) και η κα Πασσατζόγλου Μαρία (Στέλεχος Πρόληψης – Ψυχολόγος), επιστημονικά στελέχη του ΚΕΠΡΟΝΑΠ.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Αρετή Κεραμίδα διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς ΠΕ06 του Ν. Άρτας  τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στο 2ο ΓΕΛ Άρτας και ώρες 12:00-14:00 με θέμα:

«Η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο: Μεθοδολογική προσέγγιση για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού»


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου  Ευδοξία Σακελλαροπούλου και Γιώργος Σιούλας θα πραγματοποιήσουν διασχολική επιμορφωτική συνάντηση και βιωματικό σεμινάριο με τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης – 1ης και 6ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 8:15΄ έως 13:15΄ στο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Ιωαννίνων με τις παρακάτω θεματικές:
1. «Η Διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς των μαθητών/τριών στη σχολική τάξη» και
2. «Διδακτικές πρακτικές στο νέο εγχειρίδιο των Μαθηματικών της Ε΄ τάξης»


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης των σχολικών μονάδων της 5ης Ενότητας με θέματα:

 • Δημιουργία και Διαχείριση Ιστολογίου (blog) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
 • Προσωπικά δεδομένα: Προστασία και εξελίξεις

Οι επιμορφώσεις θα υλοποιηθούν από την κα. Ντόκα Αγλαΐα Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 σε συνεργασία με τον κ. Μπασούνα Αθανάσιο, Συντονιστή ΠΕ 86 Πληροφορικής

Περισσότερα…


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας διοργανώνουν επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια με θέμα:

«Μουσειακή Αγωγή και Εκπαίδευση: Διδακτικές προσεγγίσεις και καινοτόμες δράσεις»

Τα σεμινάρια απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 της 5ης Ενότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και θα υλοποιηθούν από την κα. Ντόκα Αγλαΐα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 5ης Ενότητας, την κα. Σακελλαροπούλου Ευδοξία, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 1ης Ενότητας και τον κ. Λώλη Θωμά, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Περισσότερα…


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν συνάντηση με θέμα: Οι Πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στα νηπιαγωγεία του Νομού Ιωαννίνων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Η συνάντηση αφορά τις/τους νηπιαγωγούς των σχολείων τα οποία φιλοξενούν φοιτητές/τριες για πρακτική άσκηση και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ώρα 13:00 μ.μ.-14:00 μ.μ.


Το Κ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ., η ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου, και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου διοργάνωσαν εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο: «Πρόληψη και διάγνωση βλαβών στο σύγχρονο αυτοκίνητο (τεχνολογία OBD)». Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Ηλεκτρονικών.

Το σεμινάριο διεξήχθη στις 24,25,26/10/2019 – 01,02/11/2019.
Τόπος διεξαγωγής: Κ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. 3ο χιλ. Ε.Ο. Ιωαννίνων—Αθηνών, Ιωάννινα

Αφίσα σεμιναρίου.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

 


Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 ο κος. Θωμάς Λώλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας και το Κ.Π.Ε. Πραμάντων, διοργανώνουν σεμινάρια – εργαστήρια με θέμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις νηπιαγωγείων για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Τα σεμινάρια-εργαστήρια απευθύνονται στις/στους νηπιαγωγούς του Νομού Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 23ου  Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων (Πεντέλη), σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αφίσα σεμιναρίου – εργαστηρίου.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 κα Ντόκα Αγλαΐα διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα:

 • Παραγωγή γραπτού λόγου: Νέες παιδαγωγικές διδακτικές προσεγγίσεις
 • Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικού /παιδαγωγικού υλικού για τη διδασκαλία των Μαθηματικών

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 10,17/10/2019 στην Αίθουσα Πάνθεον και αφορούν εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 που διδάσκουν στην Α΄ και Β΄ τάξη των σχολικών μονάδων της 5ης Ενότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.


Ο ΣΕΕ Πληροφορικής (ΠΕ86) Αθανάσιος Μπασούνας διοργανώνει
επιμορφωτικές συναντήσεις –σεμινάρια για τους Εκπαιδευτικούς ΠΕ86
Γενικών Λυκείων των ΠΕ Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Άρτας και Ιωαννίνων με
θέμα:
«Οδηγίες διδασκαλίας, νέο εκπαιδευτικό υλικό και διδακτέα/εξεταστέα
ύλη του μαθήματος Πληροφορική Γ’ Γενικού Λυκείου της Ομάδας
Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής»
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
• Στην Πρέβεζα, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 12:00
π.μ-14:00μ.μ στο 2οΓΕΛ Πρέβεζας.
• Στην Ηγουμενίτσα, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 12:00
π.μ-14:00μ.μ στο 2οΓΕΛ Ηγουμενίτσας.
• Στην Άρτα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 12:00 π.μ-14:00μ.μ
στο 2οΓΕΛ Άρτας.
• Στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 12:00π.μ-14:00μ.μ
στο 2οΓΕΛ Ιωαννίνων.

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70 Βασιλείου Κλεοπάτρα και Γιαννακού Μαρία διοργανώνουν για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 που διδάσκουν στην Ε΄ τάξη των σχολείων της 2ης και 3ης Ενότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου επιμορφωτικά σεμινάρια στις 26, 30/09/2019 με θέμα:

 1. Διδακτική προσέγγιση στο διδακτικό πακέτο της Γλώσσας της Ε΄ Δημοτικού
 2. Διδακτική προσέγγιση στο νέο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Ε΄ Δημοτικού.

Η Σ.Ε.Ε. κα Χάιδω Νάτση και οι εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας Ιωαννίνων διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Approches plurielles et développement des compétences plurilingues et interculturelles» «Πλουραλιστικές προσεγγίσεις και ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί  στο Μουσείο Αργυροτεχνίας 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα

Αφίσα


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου, διοργανώνουμε Επιμορφωτική Παιδαγωγική Ημερίδα σχετική με τα προβλήματα της εφηβείας και τη μάθηση, η οποία απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. (Νομού) Θεσπρωτίας όλων των ειδικοτήτων. Η ημερίδα θα λάβει χώρα τη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ έως 2:30 μ.μ. στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο καθηγητής Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Κούτρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: « Διαχείριση της Τάξης και Κοινωνική Συναισθηματική Μάθηση », Εισήγηση, Βιωματικές Ασκήσεις, ΣυζήτησηΠραγματοποίηση διασχολικών επιμορφωτικών σεμιναρίων κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2019 από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Ευδοξία Σακελλαροπούλου. Τα σεμινάρια απευθύνονται προς τους εκπαιδευτικούς της 1ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με θέμα: «Γονείς και Σχολείο: Εμπόδια στις σχέσεις εκπαιδευτικών-γονέων και τρόποι συνεργατικής προσέγγισης.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους/τις Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων της 2ης Ενότητας με θέμα: «Σχεδιασμός και οργάνωση του εκπαιδευτικού έργου των Νηπιαγωγείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 ».  Εισηγητές των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα είναι η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Σ.Ε.Ε. Π.Ε.60 του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ηπείρου με θέμα εισήγησης : «Σχεδιασμός και οργάνωση του εκπαιδευτικού έργου των  νηπιαγωγείων για   τη νέα σχολική χρονιά» και οι Διευθυντές Π.Ε. των νομών Άρτας και Πρέβεζας, κ.κ. Λεωνίδας Γκόρος και   Γεώργιος  Σαράφογλου αντίστοιχα, με θέμα εισήγησης: «Καθήκοντα και αρμοδιότητες Προϊσταμένων και  διδακτικού προσωπικού των Νηπιαγωγείων».


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της 3ης Ενότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων από την Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ηπείρου Μαρία Γιαννκού με θέμα: «Οργάνωση του εκπαιδευτικού έργου και σχολικό κλίμα» από 3-10/9/2019.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης  των σχολικών μονάδων της 5ης Ενότητας με θέμα: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επικοινωνίας – Διαχείριση συγκρούσεων  & Λειτουργία Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης». Οι επιμορφώσεις προγραμματίζονται να υλοποιηθούν από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 κα. Ντόκα Αγλαΐα και τη Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κα. Χριστοφορίδου Καλυψώ. Οι επιμορφώσεις απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων με εξαίρεση τους Διευθυντές/ντριες και τους Προϊστάμενους/νες του Ν. Θεσπρωτίας για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2019.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης  Θεσπρωτίας με θέμα:

 1. Εκπαιδευτική Ηγεσία και Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών
 2. Διαχείριση και Αξιοποίηση Δεδομένων σε προχωρημένες λειτουργίες του MySchool – Λίστες Αλληλογραφίας
 3. Ζητήματα Ενταξιακής Εκπαίδευσης (Βραχυχρόνιο Πρόγραμμα)

Οι επιμορφώσεις προγραμματίζονται να υλοποιηθούν από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα. Ντόκα Αγλαΐα, τη Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κα Χριστοφορίδου Καλυψώ, τη Διευθύντρια Α/θμιας Εκ/σης κα. Μπέση Μαρίνα και τους εκπαιδευτικούς κα. Βαλάκου Θεοδώρα και κα. Φερεντίνου Βασιλική.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών συναντήσεων από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Βασιλείου Κλεοπάτρα και Γεώργιος Σιούλα προς όλους τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Π.Ε. Άρτας 2ης, 4ης και 6ης Ενότητας με θέμα:  «Σχεδιασμός και Οργάνωση του Εκπαιδευτικού Έργου». Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από το ΠΕ.ΚΕ.Σ Ηπείρου για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας του Ν. Θεσπρωτίας με θέμα: «Προϋποθέσεις και διαδικασίες υποβολής αίτησης Erasmus +» και με εισηγητές τους: Βασιλείου Κλεοπάτρα και Παδιώτη Ιωάννη, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και ΠΕ83 αντίστοιχα, και Γουβέλη Εύχαρις, διοικητική υπάλληλο στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6/9/2019, 10:00 – 12:30 στο Πάνθεον.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας του Ν. Πρέβεζας με θέμα: «Προϋποθέσεις και διαδικασίες υποβολής αίτησης Erasmus +» και με εισηγητές τους: Βασιλείου Κλεοπάτρα και Παδιώτη Ιωάννη, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και ΠΕ83 αντίστοιχα, και Γουβέλη Εύχαρις, διοικητική υπάλληλο στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9/9/2019, 09:30 – 12:00 στο 4 Δ.Σ. Πρέβεζας.


Οργάνωση βιωματικού σεμιναρίου από την κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη στην τάξη». Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Βασιλική Μήτση, Νηπιαγωγός, με ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, στις 5,6,9,10/92019 και απευθύνεται στους Νηπιαγωγούς του Ν. Ιωαννίνων.


Οργάνωση σεμιναρίου από την κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με θέμα: «TEXNH KAI ΠΑΙΔΙΑ: Μια βιωματική προσέγγιση των έργων τέχνης στην προσχολική ηλικία». Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Παρασκευή Φωτιάδου, Νηπιαγωγός. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019, ώρα 9:00 π.μ-12:00μ.μ., στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, για τα σχολεία του Ν. Θεσπρωτίας.


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών – ενημερωτικών συναντήσεων με τους/τις νηπιαγωγούς της 2ης ενότητας σχολικών μονάδων του νομού Άρτας καθώς και τους/τις εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της 1ης, 2ης, 4ης και 6ης ενότητας σχολικών μονάδων των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, με θέμα: «Προϋποθέσεις και διαδικασίες υποβολής αίτησης Erasmus +» και με εισηγητές τους: Βασιλείου Κλεοπάτρα και Παδιώτη Ιωάννη, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και ΠΕ83 αντίστοιχα, και Γουβέλη Εύχαρις, διοικητική υπάλληλο στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου. Λεπτομέρειες…


Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60  του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου σε συνεργασία με την κ. Μαρία Τοπολιάτη, Νηπιαγωγό οργανώνει σεμινάριο-βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Μουσειακή Εκπαίδευση: εφαρμόζοντας τη Θεωρία της Δραστηριότητας (CHAT) σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου Κληματιάς». Το σεμινάριο απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς του Ν. Θεσπρωτίας και θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, ώρα 9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον


Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «TEXNH KAI ΠΑΙΔΙΑ: Μια βιωματική προσέγγιση των έργων τέχνης στην προσχολική ηλικία» με εισηγήτρια την κ. Παρασκευή Φωτιάδου, Νηπιαγωγό.

Το σεμινάριο απευθύνεται στις/στους νηπιαγωγούς του Ν. Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του  27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ως εξής: Τετάρτη 19/06/2019 09:00π.μ.-12:00μ.μ. και Παρασκευή 21/06/2019  09:00π.μ.-12:00μ.μ.


Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 ΠΕ.Κ.E.Σ. Ηπείρου κα Μαρία Παπαευσταθίου, Δρ. Ιστορίας, θα υλποιήσει  επιμορφωτικό σεμινάριο στους/στις εκπαιδευτικούς ΠΕ02 Γυμνασίων Επιστημονικής της Ευθύνης του ν. Θεσπρωτίας.
Το σεμινάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Ηγουμενίτσας, στις ώρες 12:00-14:00, με θέμα:

«Τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας στο Γυμνάσιο –
Η Προφορική Ιστορία ως πηγή Ιστορίας».


 • Το ΠΕΚΕΣ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκ/σης Θεσπρωτίας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Διαχείριση Συναισθημάτων μαθητών και εκπαιδευτικών: Καλές πρακτικές»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 και ώρα 9.00΄π.μ. – 14.00΄μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα.

ΑΦΙΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ   –   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ


 • Την Τετάρτη  17-4-2019 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, επιμορφωτικό Σεμινάριο Μαθηματικών που διοργάνωσε η ΣΕΕ ΠΕ03 Μαθηματικών Αφροδίτη Χατσίδου.

Θέμα του σεμιναρίου ήταν  : Στο κατώφλι των Πανελληνίων εξετάσεων: προετοιμασία, προοπτικές, προβληματισμοί. Επιλογή των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών και επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις: Μερικές διαπιστώσεις που συμβάλουν στην ανατροφοδότηση της διδασκαλίας των Μαθηματικών.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν μέσω μιας ανατροφοδοτούμενης διαλογικής συζήτησης η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τη διδασκαλία και τη μάθηση των μαθηματικών.


 • Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας θα διοργάνωσαν επιμορφωτικά σεμινάρια που θα υλοποιήθηκαν από την κα. Αγλαΐα Ντόκα, την κα. Φανή Μπισκανάκη, Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και ΠΕ11 αντίστοιχα,, την κα. Ειρήνη Νικολάου, μέλος ΕΕΠ του Π.Τ.Δ.Ε, τον κ. Ιωάννη Δημάκα, υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και τον κ. Βασίλη Νούση, υπεύθυνο ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας με θέματα:
  i. Σχολικές δράσεις & προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της σχολικής ζωής (εισηγητές: κα. Αγλαΐα Ντόκα, κ. Ιωάννης Δημάκας)
  ii. Οι ψηφιακές τεχνολογίες ως γνωστικά εργαλεία στην υποστήριξη της διδασκαλίας (εισηγήτρια: κα. Αγλαΐα Ντόκα)
  iii. Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικού /παιδαγωγικού υλικού- Δειγματική διδασκαλία (εισηγητής: κ. Βασίλης Νούσης, υπεύθυνος ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ


Με επιτυχία έληξε το Συνεδρίο ISCAR 2019 και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ που διοργανώθηκε από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου. Περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ανακοίνωση.


Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ πραγματοποίησε επιμορφωτικές δράσεις με θέμα την περιγραφική αξιολόγηση στα Γυμνάσια, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 • Τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019 στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας από τις 10:00 π.μ – 13:15 μ.μ για τα Γυμνάσια (Τμήμα 1) Ν. Ιωαννίνων με εισηγήτριες τις κ.κ. Ρούμκου Ελένη, Παπαευσταθίου Μαρία και Χατσίδου Αφροδίτη.
 • Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 στο 2ο ΓΕΛ Άρτας από τις 10:00 π.μ – 13:15 μ.μ για τα Γυμνάσια του Ν. Άρτας με εισηγήτριες τις κ.κ. Μπισκανάκη Φανή, Χαμπηλομάτη Παρασκευή και Χατσίδου Αφροδίτη.
 • Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από τις 10:00 π.μ – 13:15 μ.μ για τα Γυμνάσια (Τμήμα 2) Ν. Ιωαννίνων με εισηγητές τους/τις κ.κ. Νάτση Χάιδω, Γεωργόπουλο Ιωάννη και Παδιώτη Ιωάννη.
 • Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας από τις 10:00 π.μ – 13:15 μ.μ για τα Γυμνάσια Ν. Πρέβεζας με εισηγητές τους/τις κ.κ. Κεραμίδα Αρετή, Δήμο Ανδρέα και Βολάκη Παναγιώτη.
 • Την Τρίτη, 9 Απριλίου 2019 στο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας από τις 10:00 π.μ – 13:15 μ.μ για τα Γυμνάσια του Ν. Θεσπρωτίας με εισηγητές τους/τις κ.κ. Παπαευσταθίου Μαρία, Βολάκη Παναγιώτη και Παδιώτη Ιωάννη.

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου και το Κ.Ε.Σ.Υ. Ιωαννίνων με τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 της 1ης & 2ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Ευδοξία Σακελλαροπούλου και Κλεοπάτρα Βασιλείου θα πραγματοποιήσουν διασχολική επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων 3ου Ανατολής, 6ου, 21ου, 24ου και 27ου Ιωαννίνων, την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 και ώρες 8:15’ έως 13:15’ στο 27ο Δ. Σ. Ιωαννίνων, με θέμα:
«Σχολική διαμεσολάβηση. Προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των μαθητών και διαχείρισης του θυμού τους».
Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δ.Σ. Ανατολής, 6ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, 21ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, 24ου Δ.Σ. Ιωαννίνων και 27ου Δ.Σ. Ιωαννίνων.
Την ημέρα αυτή τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Η συνάντηση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων.


 • Ο Σ.Ε.Ε. Γεωργόπουλος Ιωάννης ΠΕ80 θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Εκπαιδευτικούς ΠΕ80 Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, Δ.Δ.Ε. Λάρισας και Δ.Δ.Ε. Τρικάλων στις 5, 6, 7, 8 Μαρτίου αντίστοιχα.

Το θέμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι:

«Προσαρμογές στη διδασκαλία μαθημάτων λογιστικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- Από το ΕΓΛΣ στα ΕΛΠ»


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη δυνατότητα συμμετοχής των σχολείων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ενημερωτική συνάντηση το Σάββατο, 30.03.2019, ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κτήριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, 2ος όροφος, Αίθουσα 518). Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται, σχετικά, στον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου (Θωμάς Λώλης, tomlo@sch.gr, 2651030791 & 6993922299).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 • Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ στο πλαίσιο της Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5004204. οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου  με θέμα:

«Επιμόρφωση για την εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση»

Οι επιμορφώσεις στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης προγραμματίζεται να υλοποιηθούν ως εξής:

 • Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες της 2ης και 5ης Ενότητας Ν. Ιωαννίνων.
 • Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες της 3ης και 6ης Ενότητας Ν. Ιωαννίνων.
 • Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) της 4ης και 6ης Ενότητας Ν. Πρέβεζας.
 • Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) της 1ης και 2ης Ενότητας Ν. Άρτας.
 • Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες της 3ης , 4ης και 6ης Ενότητας Ν. Άρτας.
 • Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 στο 27ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) της 1ης και 4ης Ενότητας Ν. Ιωαννίνων.
 • Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Εκδηλώσεων «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα (Ελευθερίας 7) από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ για τις σχολικές μονάδες (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) της 5ης Ενότητας Ν. Θεσπρωτίας.

Επιμορφωτές θα είναι οι Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Ευδοξία Σακελλαροπούλου, Γεώργιος Σιούλας, Μαρία Γιαννακού, Λάζαρος Κωστανάσιος, Αγλαΐα Ντόκα, Κλεοπάτρα Βασιλείου, Καλυψώ Χριστοφορίδου.


 • Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ στο πλαίσιο της Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5004204. οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους/τις Διευθυντές/ντριες και τους/τις Προϊσταμένους/νες των Νηπιαγωγείων της 1ης  και 2ης Ενότητας με θέμα:

«Επιμόρφωση για την εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στο Νηπιαγωγείο»

Στα Νηπιαγωγεία 1ης και 2ης Ενότητας προγραμματίζεται να υλοποιηθούν επιμορφώσεις στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, ως εξής:

 • Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 για τα Νηπιαγωγεία του Ν. Θεσπρωτίας, με εισηγητές τις κ.κ.: Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60 και Καλυψώ Χριστοφορίδου, ΣΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, ώρα  9:00 π.μ – 13:00 μ.μ.
 • Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 για τα Νηπιαγωγεία του Ν. Ιωαννίνων, με εισηγητές τις κ.κ.: Ευστρατία Σοφού, Λέκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60, Καλυψώ Χριστοφορίδου, ΣΕΕ  Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και Μαρίνα Μπόζιου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60  στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ώρα  9:00 π.μ – 13:00 μ.μ.
 • Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 για τα Νηπιαγωγεία του Ν. Πρέβεζας, με εισηγητές τις κ.κ.: Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60 και Καλυψώ Χριστοφορίδου, ΣΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στο             4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας,  ώρα 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ.
 • Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 για τα Νηπιαγωγεία του Ν. Άρτας, με εισηγητές τις κ.κ.: Αικατερίνη Παπαγεωργίου και  Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60 στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ώρα  9:00 π.μ – 13:00 μ.μ.

 • Στις 19/02/2019 και στις 25/02/2019 πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα συνάντηση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με τους αντίστοιχους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Σ.Υ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις νέες δομές εκπαίδευσης του ν. 4547/2018 καθώς και το τρόπος συνεργασίας των ΚΕ.Σ.Υ. με τα σχολεία.

 • Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ιωαννίνων, το Κ.Ε.Σ.Υ. Ιωαννίνων και τα Κ.Ε.Α. Κόνιτσας και Πραμάντων  διοργάνωσαν επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση για τη Θεματική  Εβδομάδα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, ώρα 09:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (Ζωσιμαδών 1 – Ιωάννινα). Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση σχετικά με τη  θεματολογία της εν λόγω δράσης με εισηγήσεις, παρουσίαση καλών πρακτικών και ανταλλαγή εμπειριών – απόψεων στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων των Γυμνασίων.
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 • ΑΦΙΣΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ


 • Η κα Μαρία Παπαευσταθίου και η κα Χαμπηλομάτη Παρασκευή Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικές ημερίδες ως εξής:

Για τους Εκπαιδευτικούς του Ν. Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00 -14:00 μ. μ., στο 2ο  ΓΕΛ Ιωαννίνων.

Για τους Εκπαιδευτικούς του Ν. Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019  στις 12:00 -14:00  μ. μ., στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Για τους Εκπαιδευτικούς του Ν. Πρεβέζης τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019,  στις 12:00 -14:00 μ. μ., στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιππιάδας.

Το θέμα των επιμορφωτικών ημερίδων είναι: «Συνδιδασκαλία των Εκπαιδευτικών ΠΕ02 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ”».


 • Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 σε συνεργασία με τον κ. Απόστολο Κουρτίδη, Προϊστάμενο του Κ.Ε.Σ.Υ. Θεσπρωτίας και την κ. Δήμητρα Αθανασίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60 του Κ.Ε.Σ.Υ. Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικές συναντήσεις για τις Προϊσταμένες/νους των παρακάτω σχολικών μονάδων 1ης ενότητας με θέμα «Συνεργασία των δομών υποστήριξης και των σχολικών μονάδων».

 • Στις 11/02/2019 πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα συνάντηση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Σ.Υ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις νέες δομές εκπαίδευσης του ν. 4547/2018 καθώς και το τρόπος συνεργασίας των ΚΕ.Σ.Υ. με τα σχολεία.

 


 • Στις 08/02/2019 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνάντηση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Σ.Υ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις νέες δομές εκπαίδευσης του ν. 4547/2018 καθώς και το τρόπος συνεργασίας των ΚΕ.Σ.Υ. με τα σχολεία.

 • Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου και το Κ.Ε.Α. (πρώην Κ.Π.Ε.) Κόνιτσας συνδιοργανώνουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας  με θέμα:
  “Μουσειακή εκπαίδευση και αειφόρος ανάπτυξη – O ρόλος του νέου σχολείου”.
  Η ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν συμμετοχή, θα  πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30 (Στοά Σάρκα) – Ιωάννινα, το πρωί Σαββάτου, 16  Φεβρουαρίου 2019 από τις 9:30 έως τις 2:00 μ.μ.
  Στόχος της Ημερίδας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη σημασία της Μουσειακής Εκπαίδευσης και η ενημέρωση για τον ρόλο των νέων δομών εκπαίδευσης. Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία του  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου   Θωμάς Λώλης
  Πρόγραμμα Ημερίδας
 • Πραγματοποίηση επιμορφωτικής συνάντησης με τους/τις Προϊσταμένους/νες των νηπιαγωγείων  2ης Ενότητας Θεσπρωτίας, από τους Σ.Ε.Ε. Αικατερίνη Παπαγεωργίου και Γεώργιο Σιούλα.

 • Πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου με τους/τις εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. Πρέβεζας με θέματα:
 1. Νέο θεσμικό πλαίσιο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – Συνεργασία Συντονιστή Εκπ/κού Έργου και Σχολικής Μονάδας.
 2. Διδακτική προσέγγιση στο νέο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Ε’ τάξης Δημοτικού

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 08:30΄-13:15΄ και εισηγητές θα είναι οι Σ.Ε.Ε. Π.Ε.70 Ευδοξία Σακελλαροπούλου, Μαρία Γιαννακού, Λάζαρος Κωστανάσιος, Γεώργιος Σιούλας  και Αγλαΐα Ντόκα.

 • Ενημερωτική συνάντηση των Σ.Ε.Ε. του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Ν. Πρεβέζης, τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους εκπαιδευτικούς – συνδέσμους με το ΚΕΣΥ με θέμα: «Συνεργασία Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης με τα Σχολεία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11/02/2019 στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας στις 11:00.

  • Η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, θα πραγματοποιήσει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στο νηπιαγωγείο» με εισηγήτρια την κ. Μαρία Τοπολιάτη, Νηπιαγωγό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ώρα 17:30 μ.μ. – 19:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18 ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και είναι προαιρετική για τις νηπιαγωγούς του νομού Ιωαννίνων.


 • Επιμορφωτική συνάντηση και βιωματικό εργαστήριο με τους/τις εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8:15 π.μ. – 1:15 μ.μ. στο 1ο  Δ.Σ. Ελεούσας, με θέμα:

 1. Νέο θεσμικό πλαίσιο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.
 2. Διδακτική προσέγγιση στο νέο διδακτικό πακέτο των Μαθηματικών της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί  Π.Ε70  των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων: Δ.Σ. Κληματιάς, Δ.Σ. Ζίτσας, Δ.Σ. Δομπόλειο, Δ.Σ. Ζωοδόχου, Δ.Σ. Δελβινακίου, Δ.Σ. Πραμάντων, Δ.Σ. Ανηλίου, Δ.Σ. Μηλέας,  Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας, 1ο Δ.Σ. Μαρμάρων,  Δ.Σ Κρανούλας.

Την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου τα παραπάνω σχολεία  δεν θα λειτουργήσουν.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι Σ.Ε.Ε. Π.Ε.70 Ευδοξία Σακελλαροπούλου, Αγλαΐα Ντόκα, Μαρία Γιαννακού, Λάζαρος Κωστανάσιος και Γεώργιος Σιούλας.


 • Η κ. Δήμητρα  Γκανιάτσα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών. Η ενημερωτική συνάντηση αφορά τις/τους νηπιαγωγούς των σχολείων τα οποία φιλοξενούν φοιτητές/τριες για πρακτική άσκηση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ώρα 13:00 μ.μ.-14:00 μ.μ.

 • Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτική συνάντηση και βιωματικό εργαστήριο με τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις Τ.Υ. Ι & ΙΙ σχολικών μονάδων της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8:15 π.μ. – 1:15 μ.μ. στο 9ο Διαπολιτισμικό Δ.Σ. Ιωαννίνων, με θέμα: «Ανοιχτό πρόγραμμα σπουδών και καλές πρακτικές για τη διδασκαλία της γλώσσας και των μαθηματικών στις Τ.Υ. ΖΕΠ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

  Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις Τ.Υ. Ι & ΙΙ των Δ.Σ. της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων: 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 21ο, Περάματος, Καλπακίου, Δελβινακίου, Ελεούσας, 2ο Ελεούσας, 3ο Μαρμάρων.

  Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι Σ.Ε.Ε. Π.Ε.70 Ευδοξία Σακελλαροπούλου, Αγλαΐα Ντόκα, Κλεοπάτρα Βασιλείου, Μαρία Γιαννακού, Λάζαρος Κωστανάσιος και Γεώργιος Σιούλας. Στο εργαστήριο θα συμμετάσχει ως εμψυχώτρια η εκπαιδευτικός Π.Ε.70 Φωτεινή Λισγάρα, διευθύντρια του 9ου Δ.Σ. Άρτας.

 • “ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ”